x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Intalnire radiofonica Medgyessy-Nastase

Intalnire radiofonica Medgyessy-Nastase

03 Iun 2004   •   00:00

Premierul Ungariei, Peter Medgyessy, ar participa la o intalnire cu premierul Adrian Nastase si cu cetateni din Romania si Ungaria, pe unde radio.

Propunerea i-a fost avansata de catre presedintele director general al Societatii Romane de Radio, Dragos Seuleanu, care a realizat un amplu interviu cu premierul ungar, la Budapesta.

DUPLEX. Potrivit Rador, la aceasta intalnire radiofonica, Medgyessy ar urma sa raspunda intrebarilor cetatenilor din Romania, iar Nastase celor din Ungaria, iar Radio Romania si Radio Budapesta sa medieze acest dialog.

"Accept cu placere aceasta invitatie. Nu pot sa spun ca o sa dau raspunsul pe romaneste, nu vorbesc destul de bine, dar inteleg foarte bine romaneste", i-a raspuns primul-ministru ungar lui Dragos Seuleanu. Cu aceeasi ocazie, primul-ministru ungar a vorbit despre "construirea multiplelor mijloace de legatura dintre Romania si Ungaria". "In aceasta ordine de idei, ma gandesc la construirea de autostrazi, la deschiderea de noi puncte de trecere a frontierei, de retele de transport, de curent electric de inalta tensiune, la diferite forme de colaborare interregionale, care contribuie la accelerarea integrarii Romaniei in UE. Sunt un sustinator insistent al reusitei Romaniei si va spun ca acest lucru are doua motive: pe de o parte, buna vecinatate, pe de alta, fireste, existenta unei comunitati minoritare maghiare foarte importante in Romania", a spus premierul Medgyessy.

×
Subiecte în articol: observator