x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Intalniri de "gradul zero"

Intalniri de "gradul zero"

13 Mar 2005   •   00:00

OBSERVATOR
Presedintele Traian Basescu a sosit, sambata dimineata, in capitala Banatului, pentru a participa la festivitatile prilejuite de 15 ani de la lansarea Proclamatiei de la Timisoara.
TIBERIU KISS

TIMISOARA. Regele Mihai, presedintele Traian Basescu si primarul Gheorghe Ciuhandu, reuniti in Piata Victoriei
Avionul prezidential a aterizat pe Aeroportul International "Traian Vuia", la ora 11:50, presedintele Traian Basescu fiind asteptat la scara avionului de prefectul de Timis, liberalul Ovidiu Draganescu, si de o prietena a acestuia, intamplator, o ziarista la un cotidian local.

SOSIRE. Mult mai in spate, dincolo de Garda de Onoare, oaspetele era asteptat de primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, presedintii CJ Timis si Arad, Constantin Ostaficiuc si Gheorghe Falca, si, nu in ultimul rand, liderul PD Timis, Dorel Borza. La aeroport, ca de altfel pe tot parcursul vizitei, presedintele Traian Basescu nu a facut nici un fel de declaratii presei. In mai putin de 10 minute, coloana oficiala s-a indreptat spre centrul orasului, unde presedintele era asteptat de membrii societatii "Timisoara", pentru a deschide festivitatile pricinuite de lansarea Proclamatiei de la Timisoara. Numai ca, ad-hoc, presedintele Basescu a schimbat traseul si s-a indreptat spre Primaria municipiului, unde a avut "o discutie privata", de mai bine de 20 de minute, cu primarul Gheorghe Ciuhandu. Abia apoi, pe jos, oaspetele a strabatut Piata Victoriei, indreptandu-se spre Opera Romana, locul unde organizatorii momentului festiv erau deja in fierbere.

INTALNIRI. Nu de alta, dar presedintele Traian Basescu era asteptat si de Emil Constantinescu si Regele Mihai I al Romaniei, dar si de alti invitati de seama. Pe scena Operei Romane, presedintele Basescu a subliniat importanta pe care a avut-o Proclamatia de la Timisoara si in special punctul 8 al acestei declaratii comune. Dupa un discurs foarte scurt, oaspetele s-a retras in loja principala, unde a stat mai bine de o ora. Din Piata Victoriei, presedintele s-a retras la o alta "intrunire privata", de aceasta data intr-un local din zona Spitalului Militar, alaturi de unii lideri ai PD. Evident, Traian Basescu nu a mai avut timp si a contramandat si declaratiile de presa pe care trebuia sa le ofere la ora 15:30, in cadrul unui cocteil organizat la Hotel Continental Timisoara, unde presedintele avea rezervat si un apartament, in caz de nevoie. De la restaurant, oaspetele a plecat direct spre Aeroportul International "Traian Vuia", iar aeronava prezidentiala a decolat putin inainte de ora 16:00.

×
Subiecte în articol: basescu traian observator preşedintele