x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Interlopii au pregătit atacuri pentru a-şi elibera liderii din puşcărie

Interlopii au pregătit atacuri pentru a-şi elibera liderii din puşcărie

de Violeta Fotache    |    10 Ian 2011   •   20:22
Interlopii au pregătit atacuri pentru a-şi elibera liderii din puşcărie

145962-.jpgDirectorul Agenţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Ioan Băla, aflat la bilantul pe anul trecut al Închisorii de la Timişoara a dezvăluit public o informaţie ţinută la secret până acum. “Nu puţine sunt situaţiile în care sunt pregătite ambuscade împotriva maşinilor cu care sunt transportaţi deţinuţi de la penitenciare spre instanţe sau alte locuri de detenţie. Crima organizată a pregătit atacuri pentru a-şi elibera unii membrii. Din această cauză trebuie să fim pregătiţi pentru astfel de situaţii”, a spus Ioan Băla în speech-ul ţinut în faţa subordonaţilor.

Surse din ANP ne-au confirmat faptul că ultimul caz de acest gen s-a întâmplat anul trecut, când datorită colaborării cu structuri abilitate, inclusiv cu Serviciul Român de Informaţii, autorităţile au reuşit să dejoace planul infractorilor care puseseră la cale o ambuscadă pentru eliberarea unui lider interlop din Capitală.  Membri ai unei reţele de crimă organizată, după modelul colegilor de peste ocean, plănuiseră să-şi elibereze boss-ul printr-o operaţiune ce presupunea folosirea unei maşini false de Poliţie pentru a opri duba Penitenciarului în care era transportat interlopul şi “extragerea” acestuia de sub paza gardienilor.

Printre primele măsuri propuse pentru implementare în perioada următoare, menite să combată acest fenomen nou pentru România, se numără dotarea maşinilor de transport a deţinuţilor cu GPS-uri, dar şi înfiinţarea unui centru naţional de comandă care să permită monitorizarea transporturilor de puşcăriaşi şi a altor misiuni independente ale celor din ANP. De asemenea, cu ajutorul Serviciului de Transmisiuni Speciale, escortele vor fi dotate cu echipamente care să permită legătura cu baza în orice moment, din orice locaţie, şi intervenţia rapidă a autorităţilor pentru a dejuca planurile atacatorilor.

Chestionat cu privire la identitatea interlopului a cărui “extragere” a fost dejucată, directorul ANP, prin intermediul purtătorului de cuvânt, a refuzat să facă precizări. (Va urma)

×