x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Internele vor rămâne cu 132.000 de angajaţi

Internele vor rămâne cu 132.000 de angajaţi

de Lucian Dobrater    |    08 Apr 2011   •   14:20

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a anunţat vineri că procesul de restructurare şi reorganizare a MAI şi a tuturor structurilor aflate în subordine se va finaliza în acest an, urmând ca la final să se ajungă undeva la 132.000 de angajaţi. “Un lucru e clar. Acest proces de restructurare, de reorganizare şi modernizare a M.A.I. şi a tuturor structurilor aflate în subordine merge mai departe şi îmi propun ca în 2011 acest proces să se încheie”, a declarat, vineri, la Sebeş, ministrul Traian Igaş.

El a spus că vor pleca oameni din toate structurile, dar nu vor mai fi făcute disponibilizări în administraţia publică locală, ci doar la structurile de arme. Igaş a spus că trebuie ca reducerile să aibă loc şi în zona de ordine şi siguranţă publică, dar “fără să scoatem oameni care, în momentul de faţă, îşi desfăşoară activitatea în stradă, aproape de cetăţean, fără să afectăm structurile care ne asigură nouă, fiecăruia, siguranţa de care avem nevoie în fiecare zi”. “Încă suntem într-o etapă de evaluare. Am spus-o în Senat, după ce vom definitiva tot acest demers, vom ajunge undeva la 132.000 de angajaţi. Foarte multe posturi care erau în structurile MAI nu erau nici bugetate, nici ocupate, dar ele permiteau, prin numărul mare de posturi, unor servicii să aibă un grad mai mare, şi anume să fie Direcţie, şi nu se întâmpla altceva decât să dea posibilitatea unor şefi de birouri să câştige mai mulţi bani”, a subliniat ministrul Igaş.

El a dat asigurări că nu se va ajunge la situaţia de a nu mai putea fi plătite salariile. “Categoric nu, nu se va întâmpla acest lucru. (...), până când acest proiect de lege demarat, care se află în momentul de faţă la Camera Deputaţilor, va fi promulgat şi publicat în Monitorul Oficial şi va produce efecte în ceea ce priveşte restructurările din MAI, fiecare angajat al nostru îşi va lua în integralitate banii cuveniţi pentru munca prestată până în ultima zi de muncă. Deci, nu există niciun fel de risc din punctul ăsta de vedere. Am identificat soluţiile corecte, legale, pentru a ne încadra în bugetul pe care-l avem la capitolul salarizare”, a conchis ministrul. Traian Igaş a avut vineri, în municipiul Sebeş, la sediul Primăriei, o întâlnire cu şefii de arme din Alba, prefectul Ştefan Bardan, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, şi cu senatorii PDL Alexandru Pereş şi Nicolae Dobra, unde s-a discutat, potrivit ministrului, despre teme care ţin de administraţia publică locală şi de ordinea şi siguranţa publică.

×