x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Intervenția împotriva urșilor periculoși în extravilan, aprobată de Camera Deputaților

Intervenția împotriva urșilor periculoși în extravilan, aprobată de Camera Deputaților

15 Dec 2021   •   14:33
Intervenția împotriva urșilor periculoși în extravilan, aprobată de Camera Deputaților
Sursa foto: AMP Libearty

Camera Deputaților a aprobat miercuri legea care permite intervenția imediată împotriva urșilor periculoși nu numai în intravilan, ci și în extravilan, a anunțat Ministerul Mediului.

„Acest act normativ oferă o soluție de urgență într-o situație excepțională. Nu rezolvă problema pe termen lung, dar, în momentul de față, salvează vieți. Ținând cont de faptul că din 2016 managementul impropriu al speciei de urs brun a dus la creșterea semnificativă a populației, punând în pericol viața oamenilor și bunurile acestora, aprobarea intervenției imediate a fost imperios necesară”, a declarat Tánczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Acesta anunță că a început estimarea populației de urs brun cu ajutorul unor metode moderne științifice.

În opinia ministrului, proiectul va avea ca rezultat scăderea numărului conflictelor dintre om și urs, conservarea habitatului natural al ursului, respectiv managementul durabil al speciei.

Ministrul a amintit că în urmă cu trei zile o persoană a fost găsită decedată lângă propria casă din pădure în județul Harghita. Cauza decesului a fost cel mai probabil un atac de urs.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: urşi camera deputatilor