x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Intransigenta pentru Covei Jr.

Intransigenta pentru Covei Jr.

24 Iul 2004   •   00:00

Ministrul Justitiei, Cristian Diaconescu, sustine ca magistratii care se vor abate de la principiul impartialitatii, in cazul fiului judecatorului craiovean Marin Covei, vor raspunde in consecinta.

LUCIAN FLOREA

Totodata, Diaconescu sustine printr-un comunicat transmis de Ministerul Justitiei (MJ) ca Iustin Covei (foto) va trebui sa raspunda ca oricare cetatean minor, in virtutea principiului constitutional conform caruia "justitia este unica, impartiala si egala pentru toti". Ministerul saluta implicarea presei in identificarea disfunctionalitatilor care apar in desfasurarea actului de justitie, se arata in acelasi comunicat.

Iustin Covei, fiul judecatorului craiovean Marin Covei si nepotul unui procuror, a fost implicat in mai multe scandaluri, dintre care cel mai recent s-a desfasurat miercuri seara. El a batut un taximetrist care-l rugase sa-i faca loc pentru a iesi dintr-o parcare si apoi a strigat, potrivit martorilor, "Tata e judecator si unchiu’ - procuror. N-ai ce sa-mi faci!". Tanarul a primit doar o amenda de 5 milioane de lei. Desi este minor, Iustin are doua dosare, pentru ca a condus autoturism fara sa aiba permis. El a fost implicat si in doua accidente rutiere, iar intr-unul dintre acestea a lovit o masina a Politiei. In urma controalelor dispuse de MJ, la inceputul anului, au fost redeschise si alte dosare mai vechi ale lui Covei, in care se hotarase nejustificat neinceperea urmaririi penale.

×
Subiecte în articol: observator