x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Întrebări ? Enervări !! Mirări !?!

Întrebări ? Enervări !! Mirări !?!

09 Sep 2009   •   00:00

!! Ne enervează ţoapele îmbrăcate în auriu care ascultă muzică turcească la telefonul mobil şi când le faci maneliste spun că de fapt ce ascultă ele nu sunt manele, ci muzică turcească. Ce e mai stupid în toată afacerea asta este faptul că aceste fete trăiesc cu adevărat o melodie ale cărei versuri nu le înţeleg. Probabil că totuşi undeva, în sferele înalte, spiritul ţoapei se întâlneşte cu cel al cântăreţului, unindu-se într-un tot sublim şi de neînţeles pentru noi, proştii. Probabil că acolo, sus, unde ţoapa respiră în largul ei, iar noi avem nevoie de mască de oxigen, nu mai e nevoie de cuvinte. Şi ne mai enervează ciucureii de la papucii roşii cu desen auriu al ţoapei. Şi aripile aurii de pe hanoracul ei roşu. Şi iegării ei roşii. Şi părul ei negru vopsit blond.

!?! Că veni vorba de ţoapă, trebuie să mai subliniem un fenomen: turcul ţoapei, care-i explică acesteia cum e cu Ştefan cel Mare şi cum turcii sunt mai tari ca românii pentru că l-au bătut pe Ştefan cel Mare, dar ce nu-nţelege el este de ce turcii păs­trea­ză sabia domnitorului la ei. Păi cum de ce, băi, turcule? Ca să se mire proştii, d-aia. Şi ghiulul de pe degetul mic al turcului care are afaceri cu pâine în România ne mai enervează.

!! Ne enervează faptul că există români care nu respectă indicatoarele din locurile în care se află. Mai exact, dacă există un indicator cu fumatul interzis, nu se poate să nu se găsească unul care să-şi aprindă o ţigară. Dacă e arborat steagul roşu în mare (înotul interzis), nu există să nu se găsească nişte ameţiţi care să încalce semnul indicatorului. Şi pe urmă se mai miră că mor înecaţi. Dacă accesul cu îngheţată în metrou e interzis, nu se poate să nu-l găseşti pe unul care să mănânce îngheţată în metrou. Dacă e interzis claxonatul, nu se poate să nu se găsească un bizon care să se facă remarcat claxonând. Şi ne mai mirăm că suntem vai de capul nostru!

×
Subiecte în articol: observator