x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Întrebări ? Enervări !! Mirări !?

Întrebări ? Enervări !! Mirări !?

25 Ian 2010   •   00:00

!! Ne întrebăm până când politicienii vor mai folosi momentele de sărbătoare pentru a ieşi ei în faţă. Că e 1 decembrie, 24 ianuarie, Paştele sau Crăciunul e imposibil să nu vezi unul care să-l exploateze politic fie prin discursuri fornăitoare, fie prin gesturi deplasate sau vreo cruce de largă evlavie încât televiziunele să facă din ei o ştire, şi nu din evenimentul în sine.

!! Ne întrebăm de ce românii se urnesc să facă ceva numai de frică. Vaccinarea împotriva gripei noi a fost una din dovezile în acest sens. După moartea actorului Tony Tecuceanu, se crease o adevărată isterie a vaccinării, pentru ca apoi toate centrele noi deschise de autorităţi pentru imunizare să se închidă rând pe rând din cauza  lipsei cererii.

!! Ne enervează bizonii cu Hummer care se cred mecanici de locomotivă şi conduc după principiul: am ditamai maşina, trebuie să-mi faci loc. Aşa a procedat şi unul care vrând să intre pe Calea Floreasca, a ignorat regula priorităţii, a trecut peste linia continuă şi a ignorat pietonii de pe trecere. Precizare: nu era ambulanţă! Şi ca atare n-avea nici sirenă nici girofar.

!! Ne enervează funcţionarii unor bănci care au rămas cu mentalitatea de dinainte de criză şi fac pe deştepţii, mergând pe principiul "clientul nostru, sclavul nostru". Ei tot nu au înţeles că oamenii apelează la ei ca să lămurească şi să aleagă soluţia cea mai bună şi nicidecum să le testeze cunoştinţele în materie sau, şi mai rău, să fie umiliţi!

!? Ne miră faptul că bunicii noştri nu tremură când aud de codurile galbene care se perindă pe la buletinele de ştiri. Ce ger, ce ninsoare, ce sfaturi de degerături! Pe vremea lor, veneau şi gata. Nu aveau cum să vadă "directuri" cu termometre sub zero sau reporteri cu zăpada până la genunchi. Pe vremea lor, neaua era şi cât gardul!

!? Ne miră faptul că două luni întregi au făcut pe drum nişte sesizări trimise de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi către Colegiul Medicilor, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Ministerul Sănătăţii, legat de administrarea în spital a unui medicament interzis în România, Cytotec, şi de posibila culpă a personalului medical în moartea a două persoane.

×
Subiecte în articol: observator