x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Întreţinerea, un coşmar pentru bucureşteni

Întreţinerea, un coşmar pentru bucureşteni

de Monica Andrei Capatos    |    11 Iun 2010   •   00:00
Întreţinerea, un coşmar pentru bucureşteni
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Plata facturilor la întreţinere va fi din ce în ce mai greu de achitat. Dacă pensionarii şi angajaţii cu venituri mici vor primi ajutoare de la Primăria Capitalei, cei cu un salariu de peste 3.000 de lei vor fi nevoiţi să plătească integral preţul apei calde şi căldurii. Asta înseamnă că din momentul în care se va lua această decizie, bucureştenii vor scoate din buzunar de două sau de trei ori mai mult pentru a-şi plăti dările către stat. În prezent, preţul gigacaloriei subvenţionat este de 119 lei, nesubvenţionat ajunge la 300 de lei. Deocamdată, situaţia n-a fost bătută în cuie, primarul Capitalei,

Sorin Oprescu, spunând că a fost creionat un prim scenariu privind plata gigacaloriei de către populaţie.
"Cei cu salariu peste 3.000 de lei vor plăti integral preţul apei calde şi căldurii, iar cei cu salariu şi pensie minime vor primi ajutoare de la municipalitate de 100% pentru preţul gigacaloriei.
Urmează ca între aceste valori să stabilim care sunt procentele pe care le va suporta municipalitatea, în funcţie de veniturile cetăţenilor", a explicat Sorin Oprescu. După ce oamenii vor fi informaţi, măsurile vor fi supuse aprobării în Consiliul General al Capitalei. Anunţul a fost făcut încă de acum o lună de edilul-şef, atunci declarând că 46-48% din bucureşteni vor avea nevoie în continuare de sprijin la plata facturilor. Vor achita facturi mari şi persoanele care deţin societăţi comerciale.

"Trebuie să se înţeleagă foarte clar, cei care au nevoie de subvenţii în mod cinstit le vor primi, mă refer la pensionari şi la oameni săraci, cei care au salarii mari sau firme nu vor mai primi banii respectivi", a declarat edilul Oprescu.
Considerată drept o gaură neagră a bugetului, RADET a primit în acest an un buget mai mic, de 759 de milioane de lei, faţă de peste 900 de milioane de lei în 2009.

×
Subiecte în articol: observator