x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Centrul vechi al Sighişoarei, inundat în urma unei ploi torenţiale

Centrul vechi al Sighişoarei, inundat în urma unei ploi torenţiale

23 Mai 2013   •   17:21
Centrul vechi al Sighişoarei, inundat în urma unei ploi torenţiale
Sursa foto: Alexandra Pandrea/Intact Images

O ploaie torenţială căzută joi după-amiază în Sighişoara a inundat centrul vechi al oraşului, blocând circulaţia rutieră prin antrenarea unor cantităţi mari de mâl şi pietriş, informează agerpres.ro.

Prefectul judeţului Mureş, Corneliu Grosu, a declarat că s-a deplasat la faţa locului imediat după ploaia torenţială şi că a constatat că au fost inundate pivniţele unor instituţii publice, cum ar fi cea a sediului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, şi a unei case de copii, precum şi subsolurile a două locuinţe.

"Ploaia a fost însemnată cantitativ şi de lungă durată, iar canalizarea din zona respectivă nu a putut face faţă. Au fost inundate câteva pivniţe, însă fără a se produce pagube. Am stat în zonă până la retragerea apelor, acum se curăţa mâlul şi pietrişul de pe şosea, după care circulaţia se va redeschide. S-a intervenit cu două pompe pentru degajarea apei din pivniţe", a spus prefectul.

Corneliu Grosu a afirmat că, tot din cauza precipitaţiilor abundente, în satul Isla, comuna Ernei, s-a produs o alunecare de teren care a blocat drumul de acces, însă autorităţile locale au intervenit şi au rezolvat problema.

Prefectul a precizat că în judeţul Mureş nu s-au produs evenimente deosebite şi că nu există probleme din cauza precipitaţiilor care să nu poată fi gestionate la nivel local.  

×
Subiecte în articol: inundatie sighisoara