x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 140 de localităţi din 15 judeţe sunt afectate de inundaţii. Stroe a dispus oficialilor MAI deplasarea în teritoriu

Peste 140 de localităţi din 15 judeţe sunt afectate de inundaţii. Stroe a dispus oficialilor MAI deplasarea în teritoriu

05 Apr 2013   •   10:54
Peste 140 de localităţi din 15 judeţe sunt afectate de inundaţii. Stroe a dispus oficialilor MAI deplasarea în teritoriu
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Peste 140 de localităţi din 15 judeţe au fost afectate de inundaţii, ploile provocând pagube în 118 locuinţe şi avariind 112 poduri şi podeţe, precizează Ministerul Afacerilor Interne, informează agerpres.ro.

De asemenea, 23 de drumuri judeţene şi 30 de drumuri comunale au fost afectate de inundaţii în şapte, respectiv opt judeţe ale ţării.

Totodată, patru persoane au fost evacuate din locuinţe în judeţul Hunedoara.

Peste 1.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne - poliţişti, pompieri şi jandarmi - acţionează pentru limitarea efectelor hidrometeorologice în 15 judeţe. În acest moment, se acţionează cu peste 400 de utilaje: autospeciale, utilaje grele şi motopompe.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a dispus ca reprezentanţi ai conducerii MAI să se deplaseze în teritoriu pentru a verifica şi supraveghea modul în care autorităţile intervin pentru rezolvarea situaţiilor de urgenţă.

Astfel, secretarul de stat Constantin Cătălin Chiper se va deplasa în judeţele Vrancea şi Buzău, subsecretarul de stat Doru Dumitrescu se va afla în zona de sud-vest a ţării, iar inspectorul general al IGSU, general de brigadă Ioan Baş, va monitoriza intervenţiile din judeţele aflate în nord-vest.

Ministerul Afacerilor Interne are posibilitatea să intervină şi pe calea aerului, cu elicopterele avute la dispoziţie, atunci când situaţia din teren o va impune.

"La acest moment, situaţiile cauzate de ploi şi viituri sunt în atenţia prefecţilor, care au convocat comitetele pentru situaţii de urgenţă şi au implicat structurile inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. De asemenea, prefecţii vor asigura autorităţilor locale, acolo unde este nevoie, completarea stocurilor de materiale pentru ridicarea unor diguri improvizate sau rigole de scurgere'', se arată în comunicatul MAI.

Avertizarea hidrologică pentru cele 23 de judeţe vizate se menţine până vineri, la ora 16,00. De asemenea, în perioada următoare, vremea se va încălzi în toată ţara, cu temperaturi cuprinse între 13-20 grade.

×
Subiecte în articol: inundatii cod rosu