x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Învierea pentru credincioşii catolici, în transmisiuni online de vineri până duminică

Învierea pentru credincioşii catolici, în transmisiuni online de vineri până duminică

10 Apr 2020   •   14:11
Învierea pentru credincioşii catolici, în transmisiuni online de vineri până duminică

Papa Francisc încheie celebrarea riturilor Săptămânii Sfinte la Altarul Catedrei din bazilica San Pietro, în transmisiuni online. Meditaţiile devoţiunii Calea Crucii au fost pregătite anul acesta de deţinuţii penitenciarului „Due Palazzi” din Padova.Credincioşi catolici sărbătoresc Paştele duminică.

Papa Francisc încheie celebrarea riturilor Săptămânii Sfinte la Altarul Catedrei din bazilica San Pietro, în transmisiuni online. Restricţiile stabilite pe timpul pandemiei de COVID-19 au obligat Biserica catolică să pună la punct un sistem de tansmisie online pentru slujbele celebrate în timpul Săptămânii Sfinte.

Papa Francisc încheie ciclul de slujbe dedicate sărbătorii pascale cu o serie de manifestări oficiate în transmisiune directă pe internet.

Vineri, 10 aprilie, este Vinerea Sfântă. La ora 18.00 (ora Romei, ora 19.00, ora Bucureştiului), Papa prezidează Celebrarea Patimii Domnului în bazilica San Pietro, iar la ora 21.00 (ora 22.00, la Bucureşti), Pontiful conduce devoţiunea Calea Crucii pe esplanada bazilicii San Pietro. Textele meditaţiilor, prevăzute iniţial pentru amfiteatrul roman Colosseum, rămân neschimbate.

Meditaţiile devoţiunii Calea Crucii au fost pregătite anul acesta de deţinuţii penitenciarului „Due Palazzi” din Padova.

„Închisoarea este un caleidoscop de situaţii şi este întotdeauna mare pericolul de a povesti un detaliu în detrimentul întregului. Învierea unui om nu este niciodată opera unei singure persoane, ci a unei comunităţi care lucrează aliindu-se împreună”, a explicat Papa Francisc.

Sâmbătă, 11 aprilie, Papa Francisc prezidează Vigilia pascală a Învierii Domnului la ora 21.00 (ora 22.00, ora Bucureştiului).

Duminică, 12 aprilie, Duminica Învierii Domnului Nostru Isus Cristos, Papa prezidează Sfânta Liturghie la ora 11.00 (ora 12.00, la Bucureşti).

La încheierea Sfintei Liturghii, Pontiful acordă Binecuvântarea pascală „Urbi et Orbi”, însoţită ca întotdeauna de darul indulgenţei plenare.

Televiziunea Română transmite în direct de la Vatican Vigilia pascală din noaptea de Paşti şi, în Duminica Învierii, binecuvântarea „Urbi et Orbi”.

Celebrările liturgice ale Săptămânii Sfinte la Vatican se desfăşoară în bazilica Sfântul Petru şi sunt transmise în direct pe canalul YouTube Vaticannews.

Mediafax

×
Subiecte în articol: inviere paste papa francisc