x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ioan Avram Mureşan, luat cu ambulanţa de la instanţa supremă

Ioan Avram Mureşan, luat cu ambulanţa de la instanţa supremă

16 Apr 2010   •   00:00

În jurul orei 13.30, vizionarea materialelor audio-video în procesul lui Traian Remeş a fost amânată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în urma solicitării lui Ioan Avram Mureşan, fost ministru al Agriculturii, inculpat în cauză, de a fi chemată o ambulanţă.

Fostul ministru al agriculturii, Ioan Avram Mureşan, le-a arătat magistraţilor instanţei supreme că are glicemia ridicată pe fondul stresului din timpul şedinţei, motiv pentru care a cerut sosirea unei ambulanţe atunci când instanţa se pregătea să studieze probele audio-video.

Ioan Avram Mureşan avea asupra lui un dispozitiv electronic de măsurare a glicemiei pe care l-a şi folosit în timpul procesului, constatând astfel că nivelul glicemiei sale a urcat, informează Mediafax. Totul s-a petrecut în momentul în care instanţa şi reporterii din sală se pregăteau să vizioneze pe un monitor probele audio şi video ale procurorilor DNA din acest dosar.

Anterior, avocaţii au cerut judecătorilor să ia în discuţie o excepţie de neconstituţionalitate, dar instanţa a decis să amâne discutarea acesteia după vizionarea probelor.

Cei trei magistraţi ai completului care judecă dosarul "Caltaboşul" au decis să suspende pentru un sfert de oră şedinţa de judecată, pentru a putea chema o ambulanţă la instanţă.

Între timp, ambulanţa la luat pe Mureşan, iar avocaţii au susţinut excepţia de neconstituţionalitate.

Decebal Traian Remeş, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în perioada aprilie-octombrie 2007, este acuzat de trafic de influenţă, iar Ioan Avram Mureşan, de complicitate la cumpărare de influenţă, în formă continuată, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Alături de cei doi este inculpat şi omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, pentru cumpărare de influenţă, în formă continuată.

×
Subiecte în articol: observator