x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tensiuni în familia Crișan: Dezmoștenire, certuri și suspiciuni de incendiere a proprietății. Ce a dus la arestarea Laurei Crișan

Tensiuni în familia Crișan: Dezmoștenire, certuri și suspiciuni de incendiere a proprietății. Ce a dus la arestarea Laurei Crișan

de Redacția Jurnalul    |    25 Oct 2024   •   12:45
Tensiuni în familia Crișan: Dezmoștenire, certuri și suspiciuni de incendiere a proprietății. Ce a dus la arestarea Laurei Crișan
Sursa foto: Antena 3 CNN/Laura Bilcea (fosta Crisan)

Conform surselor judiciare, relațiile tensionate dintre milionarul Ioan Crișan și fiica sa, Laura, erau bine cunoscute de apropiați. Se pare că, cu câteva săptămâni înainte de decesul său, Ioan Crișan ar fi avut o ceartă aprinsă cu fiica sa, anunțând-o că intenționează să o dezmoștenească. Această informație apare în documentele prin care procurorii au solicitat arestarea preventivă a Laurei Bîlcea (fostă Crişan), obținute de Antena 3 CNN.

În declarațiile oferite, nepoata lui Ioan Crișan a menționat că, potrivit bunicului său, urma să moștenească o fermă și o casă, în timp ce fratele ei ar fi primit o altă proprietate. Însă, după decesul bunicului, mama sa a vândut casa promisă fratelui ei fără să le informeze, iar Laura a aflat doar după ce s-a găsit un cumpărător.

„Bunicul meu din câte știu intenţiona să îmi lase mie ferma. Era de notorietate și faptul că acesta dorea să îmi lase mie casa din Colonistilor și fratelui meu casa de pe strada Bicaz. Din câte am înţeles, inclusiv în urma unor discuţii de acasă, că bunicul fusese la notar anterior evenimentului, intenţiona să întocmească actele prin care să treacă casele pe numele nostru. [...] Și acest lucru nu s-a mai materializat întrucât a intervenit decesul bunicului meu.

Ulterior decesului bunicului mama a vândut inclusiv casa de pe strada Bicaz, deşi aceasta ar fi trebuit să rămână fratelui meu. [...]

Nici eu și nici fratele meu nu am știu că mama a vândut casa de pe strada Bicaz, am aflat după ce deja găsise client.

Eu nu voiam nici să fie vândută casa de la Dumbrava întrucât făcusem planuri cu bunicul meu cum să o amenajam și îmi plăcea foarte mult acolo. După succesiune și vânzarea bunurilor nu a fost constituit niciun depozit pe numele meu sau al fratelui meu", a declarat nepoata lui Ioan Crișan, potrivit unor surse judiciare.

La scurt timp după uciderea lui Ioan Crișan, mai multe proprietăți din averea acumulată de el au fost vândute, fără a respecta dorința sa de a lăsa câte o proprietate desemnată fiecărui nepot. 

Relații tensionate și acuzații de tentativă de incendiere a casei

Un martor din anchetă a relatat despre o situație controversată: Laura Crișan ar fi avut intenția să incendieze casa părintească pentru a evita cheltuielile de întreținere. Potrivit declarațiilor martorului, ea ar fi căutat ajutor pentru a duce la capăt acest plan, dar a renunțat ulterior la idee.

„Pentru a scăpa de dificultăţile date de nevoia întreținerii unei case de dimensiuni relativ mari (casa părintească a victimei, modernizată și pusă la dispoziția fiicei sale pentru a trăi cu cei doi copii, pe care, cum s-a arătat, intenţiona să o lase moștenire nepoatei sale si cu privire la care victima respingea vehement ideea vânzării, introdusă de Bilcea Laura-Oana), aceasta a intenţionat să o incendieze, a efectuat anumite demersuri pentru a identifica o persoană care să o ajute în acest scop, după care a renunţat la idee", a declarat martorul, potrivit unor surse judiciare.

Nemulțumirea lui Ioan Crișan privind situația financiară a fiicei sale

Ioan Crișan, conform surselor, și-a exprimat dezamăgirea față de fiica sa, care avea mereu nevoie de bani, deși lucra ca avocat. De altfel, ultima comunicare între cei doi ar fi avut loc pe 21 aprilie 2021, iar pe 25 mai, de ziua Laurei Crișan, tatăl ei a ales să nu o contacteze, în ciuda declarațiilor contrare ale mamei acesteia.

Potrivit acelorași surse, martorii ar fi spus că a avut loc un conflict verbal între omul de afaceri și fiica sa, cu câteva săptămâni înainte moartea sa, pe data de 29 mai 2021. Cu această ocazie, Ioan Crișan i-a spus fiicei sale că vrea să o excludă din moștenire, din cauza nemulțumirilor legate de stilul ei de viață. Ioan era dezamăgit că fiica sa, mamă a doi copii din căsătoria cu Sergiu Bilcea, de care a divorțat în 2017, nu avea un loc de muncă stabil, deși era avocat în Baroul Arad. Victima suporta toate cheltuielile curente și întreținerea locuinței în care aceasta trăia cu cei doi copii.

Aceste tensiuni familiale, susținute de martori și documente judiciare, se regăsesc acum în dosarul care a dus la arestarea Laurei Crișan, adâncind suspiciunile asupra relației complexe dintre tată și fiică, potrivit Antena 3 CNN.

Fiica milionarului ucis şi cei doi presupuşi complici, lăsaţi în libertate de instanţă

Laura Bîlcea (fostă Crişan) şi cei doi presupuşi complici au fost acuzaţi de Parchetul General de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, distrugere şi nerespectarea regimului materiilor explozive.

Conform anchetatorilor, cei doi complici au procurat, în mai 2021, un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă.

Mecanismul a fost plasat în autoturismul lui Ioan Crişan şi detonat de la distanţă.

"În fapt, s-a reţinut în sarcina celor doi inculpaţi că, la data de 27 mai 2021, au procurat un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă - procurată, deţinută, transportată şi folosită fără drept - şi l-au plasat în autoturismul victimei, iar la data de 29 mai 2021, ora 06,59, acţionând cu premeditare şi din interes material, l-au detonat de la distanţă în timp ce victima se deplasa la volanul autoturismului în parcarea magazinului Profi din cartierul Vlaicu din municipiul Arad", transmitea Parchetul General într-un comunicat de presă.

Potrivit anchetatorilor, cei doi au fost instigaţi la comiterea faptei de către Laura Bîlcea (Crişan).

"Victima a decedat ca urmare a exploziei şi incendiului subsecvent, iar autoturismul a fost complet distrus. Prin modul, locul şi mijloacele de săvârşire, fapta a fost de natură să pună în pericol alte persoane şi bunuri", precizează Parchetul.

×