x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procurorul Ioan Irimie iese la atac. LISTA dosarelor soluţionate de magistratul propus la şefia DNA (EXCLUSIV jurnalul.ro)

Procurorul Ioan Irimie iese la atac. LISTA dosarelor soluţionate de magistratul propus la şefia DNA (EXCLUSIV jurnalul.ro)

05 Noi 2012   •   15:31
Procurorul Ioan Irimie iese la atac. LISTA dosarelor soluţionate de magistratul propus la şefia DNA  (EXCLUSIV jurnalul.ro)

Procurorul anticorupţie Ioan Irimie, propus de ministrul Mona Pivniceru pentru funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a decis să spargă tăcerea şi să iasă la atac. După cum se ştie, Irimie a fost revocat de Daniel Morar din funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Cluj din cadrul PNA în anul 2005.
La vremea respectivă s-a vorbit de o vendetă, oamenii impuşi de ministrul Monica Macovei dorind să îi înlăture pe cei din vechea gardă. Astăzi, inamicii lui Irimie încearcă să prezinte acest episod din cariera procurorului ca pe o bilă neagră şi nicidecum ca pe o vendetă.
Într-un material trimis redacţiei, magistratul Ioan Irimie prezintă activitatea sa din anii 2002 – 2005, activitate care, potrivit procurorului nu ar fi justificat schimbarea sa din funcţie:
„1. Perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2002, în cadrul Secţiei de Combatere a Corupţiei a Parchetului Naţional Anticorupţie:
A. Prinderea în flagrant, efectuarea urmăririi penale şi trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Lehard, pentru infracţiunea de trafic de influenţă, lunile octombrie şi noiembrie 2002 – condamnat penal de Tribunalul Bucureşti;
B. Activităţi de urmărire penală în dosarul penal privind pe inculpatul Anderco Horea – primar al municipiului Satu Mare. 
2. Perioada 1 ianuarie – 17 iulie 2003, în cadrul Secţiei de Combatere a Corupţiei a Parchetului Naţional Anticorupţie:
A. Anchetă penală, realizarea flagrantului şi trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Pop Ioan - comisar şef de poliţie, Bora – comisar de poliţie, ambii din cadrul IPJ Satu Mare şi Giurgi Gheorghe – director şcoală de şoferi Satu Mare, pentru infracţiuni de dare de mită, luare de mită şi trafic de influenţă – condamnaţi penal de Curtea de Apel Oradea;
B. 5/6 decembrie 2003, participare la prinderea în flagrant a inculpatului Ciubotea Dumitru, director executiv Drumuri şi Poduri – CNADR Craiova, efectuarea urmăririi penale, trimiterea în judecată în stare de arest preventiv şi condamnare penală. Obiectul traficului de influenţă – 15.000 euro;
C. Anchetă penală şi trimiterea în judecată a inculpatului Teodorescu Virgil Gheorghe, consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului, pentru infracţiunea de trafic de influenţă.
3. Perioada anului 2004
A. realizarea flagrantului şi acte de urmărire penală în dosarul privind pe fraţii Damian din municipiul Bacău, pentru infracţiunea de dare de mită – obiect 20.000 euro; condamnaţi penal (arestaţi preventiv);
B. 24 octombrie 2004 - realizarea flagrantului, acte de urmărire penală privind pe inculpatul Petculescu, trimis în judecată, în stare de arest preventiv pentru infracţiunea de trafic de influenţă şi condamnat penal. Obiectul infracţiunii – 10.000 euro;
C. 24 octombrie 2004 - realizarea flagrantului, acte de urmărire penală privind pe un inculpat din Slobozia, trimis în judecată, în stare de arest preventiv pentru infracţiunea de dare de mită la procurorul de la Biroul Teritorial Slobozia şi condamnat penal. Obiectul infracţiunii – 10.000 euro şi produse agricole;
D. martie 2004 – prinderea în flagrant, acte de urmărire penală şi trimiterea în judecată a inculpatului Ioniţă Nistor, pentru infracţiunea de trafic de influenţă. Obiectul traficului de influenţă – 12.000 USD;
E. prinderea în flagrant şi acte de urmărire penală a generalului doctor Blaj, trimis în judecată, ulterior, în stare de arest preventiv, pentru infracţiunea de luare de mită.
4. Perioada anului 2005
A. luna iunie 2005 – prinderea în flagrant a primarului municipiului Săcele, care a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru luare de mită – 40.000 euro;
B. trimestrul II 2005 – anchetă penală şi trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a inculpatului Sechelariu Dumitru – fostul primar al municipiului Bacău pentru infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice”.
De asemenea, procurorul Ioan Irimie a mai precizat: „În perioada în care am îndeplinit funcţia de procuror şef şi efectiv mi-am desfăşurat activitatea la Serviciul Teritorial Cluj al Parchetului Naţional Anticorupţie, s-a dispus trimiterea în judecată a unor inculpaţi, după cum urmează: anul 2003 - 17 iulie – 16 octombrie 2003 – trei rechizitorii privind infracţiuni de dare şi luare de mită şi trafic de influenţă cu inculpaţi arestaţi; semestrul II 2004 - cinci rechizitorii cu inculpaţi arestaţi sau cercetaţi în stare de libertate; trimestrul IV 2005 - un rechizitoriu privind un inculpat, fost poliţist, trimis în judecată pentru infracţiunea de luare de mită”. În perioada octombrie – 31 decembrie 2003, a fost delegat la structura centrală a PNA, la fel şi în semestrul I 2004, precum şi în perioada ianuarie 2005 – 1 august 2005.  

×
Subiecte în articol: dna daniel morar seful DNA ioan irimie