x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ioan Oltean: PDL condamnă incitarea la violenţă făcută de PSD

Ioan Oltean: PDL condamnă incitarea la violenţă făcută de PSD

22 Oct 2010   •   00:00

Partidul Democrat Liberal condamnă incitarea la violenţă făcută de PSD şi asocierea unor lideri sindicali cu partidele de opoziţie, în vederea organizării unei acţiuni stradale de amploare în ziua în care moţiunea de cenzură va fi supusă la vot în Parlament, a declarat vicepreşedintele partidului Ioan Oltean.

"PDL constată şi condamnă incitarea la violenţă pe care PSD o face în mod frecvent prin unii lideri ai acestuia, încercând să mute activitatea politică parlamentară în stradă, încercând să mute o activitate paşnică în Parlament într-o violenţă stradală. Chemarea şi solidarizarea liderilor de sindicat cu PSD, în sensul de a organiza în data de 27 octombrie, când are loc dezbaterea moţiunii de cenzură, a unor acţiuni de stradă, acţiuni violente, prin care să exercite presiuni asupra parlamentarilor puterii pentru susţinerea moţiunii, se dovedeşte o acţiune condamnabilă, o acţiune nedemocrată, o asociere a liderilor cu partide politice condamnabilă şi în contrast evident cu normele sindicale şi cu legislaţia sindicală", a declarat Oltean, într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa.

Ioan Oltean le-a cerut sindicaliştilor să respecte legislaţia şi să nu amestece lupta politică cu lupta sindicală.

"PDL cere sindicatelor să nu confunde lupta politică dintre partidele politice parlamentare cu lupta stradală, să nu amestece politica cu revendicările sindicale şi cu lupta sindicală, care cunoaşte rigori precise şi modalităţi diferite de manifestare. (PDL - n.r.) îi condamnă pe acei lideri care fac jocul politic al opoziţiei şi apreciază că acesta nu poate decât să facă rău în primul rând sindicatelor şi nu în ultimul rând democraţiei din România", a mai spus Oltean, potrivit Agerpres.

Vicepreşedintele democrat-liberal s-a arătat încrezător că moţiunea de cenzură va fi respinsă la vot, miercuri, şi astfel se va pune capăt acestei lupte politice dintre putere şi opoziţie.

×
Subiecte în articol: observator