x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ioan Rus, chemat la Parchet pentru a fi audiat în dosarul referendumului

Ioan Rus, chemat la Parchet pentru a fi audiat în dosarul referendumului

12 Aug 2012   •   18:20
Ioan Rus, chemat la Parchet pentru a fi audiat în dosarul referendumului

Fostul ministru de Interne Ioan Rus este chemat luni la Parchet, pentru a fi audiat ca martor in "dosarul referendumului", potrivit unor surse ale RTV.

Ioan Rus ii spunea lui Victor Paul Dobre, fostul ministru delegat pentru Administratie, intr-o discutie despre listele electorale, in 4 august, faptul ca nu semneaza "niciun singur om in plus sau in minus", pentru ca "eu chiar nu vreau sa-mi petrec batranetile in puscarie!"

Discutia celor doi demnitari a fost inregistrata de procurorii Parchetului General, in baza unui mandat.

Parchetul instantei supreme verifica daca listele electorale permanente pentru referendum si inscrisurile transmise Curtii Constitutionale contin date nereale "de natura sa atraga raspunderea penala a autorilor".

Totodata, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) a fost sesizat cu privire la falsificarea unor inscrisuri oficiale transmise de Curtea Constitutionala catre Guvern. In acest caz, o persoana fizica a inaintat PICCJ o plangere penala sub aspectul comiterii infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale, ca urmare a transmiterii de adrese contradictorii de Curtea Constitutionala catre Guvern.

×