x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ioan Rus: Listele electorale au fost actualizate. Sunt peste 18 milioane de persoane cu drept de vot

Ioan Rus: Listele electorale au fost actualizate. Sunt peste 18 milioane de persoane cu drept de vot

24 Iul 2012   •   10:02
Ioan Rus: Listele electorale au fost actualizate. Sunt peste 18 milioane de persoane cu drept de vot

Ministrul Adminstratiei si Internelor Ioan Rus a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca listele electorale au fost actualizate si se vor actualiza in continuare. Conform celei mai recente actualizari, sunt peste 18 milioane de persoane cu drept de vot. De asemenea, sunt organizate peste 18 mii de sectii de votare in tara si strainatate.

Ministrul a facut si mai multe precizari cu privire la organizarea votului. Astfel, s-a format o Comisie de transparenta si monitorizare a votului, formata din sapte organizatii neguvernamentale care si-au expirmat dorinta sa participe. Sunt binevenite sa se alature Comisiei si orice alt ONG din Romania.

"Reprezentantii societatii civile si-au manifestat interesul pentru a asista la diverse actiuni ale Ministerului, cum ar fi: realizarea filtrelor rutiere organizate pentru descurajarea turismului electoral, sa insoteasca in calitate de observatori personalul Ministerului care asigura paza si transportul urmelor de vot, sa asiste la luarea in paza a sectiilor de votare', a mai spus Ioan Rus.

Rusa a mai facut precizari legate de combaterea eventualelor tentative de fraudare a votului. "Ca urmare a informatiilor aparute in presa conform carora s-ar intentiona cumpararea de acte de identitate pentru ziua referendumului, atrag atentia ca faptele de acest tip sunt incriminate de lege. Atrag atentia, de asemenea, ca impiedicarea prin orice mijloace a liberului exercitiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la cinci ani si interzicerea unor drepturi", a avertizat ministrul.

×