x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis a condamnat crimele împotriva civililor ucraineni la videoconferința cu Joe Biden

Iohannis a condamnat crimele împotriva civililor ucraineni la videoconferința cu Joe Biden

19 Apr 2022   •   20:27
Iohannis a condamnat crimele împotriva civililor ucraineni la videoconferința cu Joe Biden

Klaus Iohannis a participat marți la consultările găzduite de președintele SUA, Joe Biden, cu lideri internaționali, ai instituțiilor Uniunii Europene și NATO pe tema securității regionale, anunță Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis a condamnat crimele împotriva civililor ucraineni la videoconferința cu președintele SUA, Joe Biden, și cu lideri din UE și NATO.

„Președintele României a condamnat cu fermitate crimele comise de trupele ruse împotriva civililor și continuarea bombardamentelor efectuate de armata rusă asupra țintelor civile.Totodată, Președintele Klaus Iohannis a menționat demersurile complexe întreprinse de țara noastră în sprijinul Ucrainei, în plan politic, logistic și umanitar. Președintele României a subliniat că la eforturile consistente în sprijinul Ucrainei se adaugă și cele privind facilitarea fluxului a peste 770.000 de cetățeni ucraineni de la frontieră și găzduirea refugiaților pe teritoriul țării noastre”, anunță reprezentanții Administrației Prezidențiale.

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat marți, la invitația Președintelui Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden, la o nouă rundă de consultări în format restrâns cu lideri aliați, ai instituțiilor UE și NATO și ai statelor partenere, în contextul continuării agresiunii militare ilegale a Federației Ruse împotriva Ucrainei, anunță reprezentanții Administrației Prezidențiale.

La discuții au mai participat Președintele Franței, Emmanuel Macron, Președintele Poloniei, Andrzej Duda, Prim-Ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, Prim-Ministrul Canadei, Justin Trudeau, Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, Prim-Ministrul Italiei, Mario Draghi, Prim-Ministrul Japoniei, Fumio Kishida, Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și Președintele Consiliului European, Charles Michel.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: klaus iohannis