x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis: „Vom continua să oferim sprijin politic și multidimensional Kievului”

Iohannis: „Vom continua să oferim sprijin politic și multidimensional Kievului”

de Redacția Jurnalul    |    10 Apr 2024   •   10:48
Iohannis: „Vom continua să oferim sprijin politic și multidimensional Kievului”
Sursa foto: Hepta

Împreună cu Aliații din NATO vom continua să oferim sprijin politic și practic multidimensional Kievului, spune Klaus Iohannis. El afirmă că o dimensiune importantă va fi instruirea militarilor ucraineni, inclusiv a viitorilor piloți F-16, la Centrul de la Fetești.

„Împreună cu Aliații din NATO vom continua să oferim sprijin politic și practic multidimensional Kievului. O dimensiune importantă a acestui sprijin va fi instruirea militarilor ucraineni, inclusiv a viitorilor piloți F-16, la Centrul pe care îl găzduim la Fetești”, declară Klaus Iohannis la evenimentul „România-NATO, 20 de ani”.

El afirmă că Ucraina și Republica Moldova vor fi sprijinite pentru aderarea în Uniunea Europeană.

„Ne vom coordona în continuare în cadrul Uniunii Europene pentru a sprijini parcursul european al Kievului și al Chișinăului și vom pleda pentru acordarea de asistență substanțială Ucrainei pe toate palierele. De asemenea, România rămâne un susținător ferm al legăturii transatlantice și al colaborării intensificate dintre NATO și Uniunea Europeană, în spiritul sinergiei eforturilor și al complementarității reciproc benefice”, încheie Iohannis.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: klaus iohannis kiev