x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Klaus Iohannis: România condamnă cu cea mai mare fermitate atacul Iranului împotriva Israelului

Klaus Iohannis: România condamnă cu cea mai mare fermitate atacul Iranului împotriva Israelului

de Redacția Jurnalul    |    14 Apr 2024   •   11:40
Klaus Iohannis: România condamnă cu cea mai mare fermitate atacul Iranului împotriva Israelului

Președintele României, Klaus Iohannis, face apel la evitarea unei escaladări a situației în zona Orientului Mijlociu după atacul cu drone și rachete a Israelului din partea Iranului.

„România condamnă în cei mai fermi termeni atacul Iranului împotriva Israelului. Suntem în deplină solidaritate cu poporul israelian în aceste momente dificile. Facem apel la evitarea unei escalade regionale ulterioare”, scrie, duminică, pe X, președintele României, Klaus Iohannis.

Iranul a lansat un atac direct asupra Israelului din propriul său teritoriu. Acest fel de atac este o premieră pentru Iran.

Și Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, au condamnat atacul Iranului asupra Israelului. Și președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a transmis că România este alături de poporul israelian.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ursula von der Leyen a scris pe X că atacul a fost unul „nejustificat”.

„Condamn ferm atacul flagrant și nejustificat al Iranului asupra Israelului. Și fac apel la Iran și împuterniciții săi să înceteze imediat aceste atacuri. Toți actorii trebuie acum să se abțină de la o escaladare ulterioară și să lucreze pentru a restabili stabilitatea în regiune”, spune von der Leyen.

Tot pe X a scris și Roberta Metsola. Ea spune că acest atac riscă să aprindă și mai mult „haosul din Orientul Mijlociu”.

„Loviturile fără precedent ale Iranului cu drone și rachete asupra Israelului reprezintă o escaladare majoră. Riscă să aprindă și mai mult haosul din Orientul Mijlociu. UE condamnă atacul în cei mai fermi termeni posibil și va continua să lucreze pentru a detensiona și a opri situația să se transforme în mai multe vărsări de sânge”, scrie Metsola.

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, spune că România condamnă atacul Iranului.

„România este alături de Israel și poporul israelian și condamnă ferm atacul Iranului asupra acestuia. Israelul are dreptul de a-și asigura securitatea sa. Facem apel la evitarea escaladării situației de securitate regională deja extrem de dificilă”, scrie Nicolae Ciucă pe Facebook.

Iranul a lansat un atac direct asupra Israelului din propriul său teritoriu. Acest fel de atac este o premieră pentru Iran.

 

(sursa: Mediafax)

×