x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege care incriminează dur consumul de droguri

Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege care incriminează dur consumul de droguri

de Redacția Jurnalul    |    31 Mai 2024   •   13:15
Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege care incriminează dur consumul de droguri

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede pedepse de până la 25 de ani de închisoare pentru furnizarea de substanțe psihoactive, cu consecința decesului unei persoane. De asemenea, legea conține sancțiuni sporite pentru consum sau finanțarea traficului și consumului de droguri.

Iohannis a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri și alte substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Legea a fost adoptată pe 14 mai de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Legea, inițiată de senatorul Robert Cazanciuc, propune pedepse de până la 25 de ani de închisoare pentru furnizarea de substanțe psihoactive, cu consecința decesului unei persoane.

Actul prevede, de asemenea, sancțiuni sporite pentru operațiuni ilegale cu astfel de substanțe, îndemnul la consum sau finanțarea traficului și consumului de droguri.

Astfel, se instituie circumstanțe agravante pentru furnizarea de droguri minorilor și pentru facilitarea consumului în diverse locații.

Proprietarii, chiriașii sau administratorii de clădiri folosite pentru consumul de droguri riscă până la 5 ani de închisoare. De asemenea, propunerea prevede majorarea cu o treime a pedepselor în cazul traficanților care operează în locuri sensibile, precum spitale, școli sau penitenciare.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: iohannis lege droguri