x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis, mesaj la Țebea 2024: Avram Iancu, cel mai mare erou național al românilor din Transilvania

Iohannis, mesaj la Țebea 2024: Avram Iancu, cel mai mare erou național al românilor din Transilvania

de Redacția Jurnalul    |    08 Sep 2024   •   13:20
Iohannis, mesaj la Țebea 2024: Avram Iancu, cel mai mare erou național al românilor din Transilvania

Spiritul „Crăișorului Munților” a dăinuit peste timp și continuă să inspire prin forța, tenacitatea și noblețea idealurilor care au făcut din Avram Iancu cel mai mare erou național al românilor din Transilvania, spune Klaus Iohannis într-un mesaj adresat participanților la serbările de la Țebea.

Președintele Klaus Iohannis susține, în mesajul citi la Țebea de Mihai Şomordolea, Consilier de Stat - Departamentul Securității Naționale - Secretariat CSAT, că Avram Iancu este una dintre cele mai proeminente figuri ale spiritului revoluționar pașoptist și un simbol al luptei pentru emanciparea națională și socială.

„Spiritul „Crăișorului Munților” a dăinuit peste timp și continuă să inspire prin forța, tenacitatea și noblețea idealurilor care au făcut din Avram Iancu cel mai mare erou național al românilor din Transilvania. (...) Încărcătura simbolică a sărbătorii de astăzi de la Țebea este una specială în acest an proclamat , la două secole de la nașterea sa. Demn de statura istorică a înaintașului său Horea, Avram Iancu a fost un lider desăvârșit, care a inspirat și a motivat mii de oameni prin devotamentul său pentru o cauză dreaptă, prin perseverența și prin puterea sa de sacrificiu. Avram Iancu a militat întotdeauna pentru solidaritate, dialog și înțelegere reciprocă, văzute nu doar ca mijloace de dobândire a libertății, ci și ca resorturi menite să contribuie la promovarea conștiinței naționale și la dezvoltarea statului român”, a transmis șeful statului.

Aceasta susține că este îmbucurătoare și emoționantă prezența numeroasă a celor care s-au reunit la Gorunul lui Horea.

„Sunt încrezător că, atât timp cât ne cinstim eroii și continuăm să ducem mai departe moștenirea lor, avem un viitor prosper în față, într-o Românie puternică, modernă și democratică, parte a marii familii europene!”, se arată în încheierea mesajului transmis de Klaus Iohannis.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×