x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Singapore: Iohannis, despre demersurile de extindere a capacității portului Constanța

Singapore: Iohannis, despre demersurile de extindere a capacității portului Constanța

de Redacția Jurnalul    |    10 Mar 2023   •   11:30
Singapore: Iohannis, despre demersurile de extindere a capacității portului Constanța
Sursa foto: Hepta

Președintele Klaus Iohannis a transmis obiectivul României de a extinde și aprofunda cooperarea bilaterală cu Singapore. Discuțiile cu prim-ministrul Lee Hsien Loong au evidențiat potențialul ridicat de cooperare în domeniile IT, educație, cercetare, securitate alimentară. El a prezentat și demersurile de extindere a capacității portului Constanța și a menționat potențialul pe care acesta și Dunărea le au pentru conectarea între Europea și Asia.

Cu prilejul vizitei de stat în Republica Singapore, Președintele României, Klaus Iohannis, a avut, vineri, convorbiri cu Prim-ministrul Lee Hsien Loong.

Președintele Klaus Iohannis a transmis obiectivul României de a extinde și aprofunda cooperarea bilaterală cu Republica Singapore. Discuțiile dintre cei doi înalți oficiali au evidențiat potențialul ridicat de cooperare în domeniile IT, educație, cercetare, securitate alimentară, conectivitate, securitate cibernetică și înalte tehnologii, combaterea schimbărilor climatice și tranziția verde, informează Administraţia Prezidenţială.

Iohannis a prezentat demersurile de extindere a capacității portului Constanța și a menționat potențialul pe care portul Constanța și Dunărea le au pentru conectarea între Europea și Asia. De asemenea, președintele a subliniat contribuția țării noastre la securitatea alimentară globală prin sprijinirea tranzitului grânelor și a produselor agricole ucrainene către consumatorii vulnerabili din întreaga lume.

„Președintele Klaus Iohannis a evidențiat obiectivele Summitului Inițiativei celor Trei Mări pe care România îl va găzdui în luna septembrie, precum și relevanța în plan securitar a Formatului București 9, inclusiv ca platformă de consultare transatlantică, evocând recenta reuniune la care a participat și Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Discuțiile au mai prilejuit un schimb de opinii cu privire la gestionarea impactului agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei, din punct de vedere umanitar, economic și alimentar, dar și în ceea ce privește necesitatea respectării principiilor înscrise în Carta ONU. La rândul său, Prim-ministrul Lee Hsien Loong a subliniat convergența de poziții și interese ale celor două state în actualul context geopolitic și importanța respectării ordinii internaționale bazate pe reguli, cu Carta ONU în centrul său. De asemenea, premierul singaporez a accentuat obiectivul comun de a consolida relația bilaterală și de a extinde investițiile în sectoare de interes comun”, a adăugat sursa citată.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis port constanta