x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis, despre aderarea României la Schengen: Când va fi pe agenda JAI e suficient de pregătită

Iohannis, despre aderarea României la Schengen: Când va fi pe agenda JAI e suficient de pregătită

de Redacția Jurnalul    |    29 Iun 2023   •   18:15
Iohannis, despre aderarea României la Schengen: Când va fi pe agenda JAI e suficient de pregătită
Sursa foto: Hepta

Președintele Klaus Iohannis spune, joi, că aderarea României la spațiul Schengen nu va apărea pe agenda JAI „până când nu avem un nivel de înțelegere suficient care să și permită o rezolvare pozitivă”.

„Formal acest subiect nu se discută în format Consiliu, se discută în format JAI. Informal, da, sunt pe foarte multe paliere discuții. (...) Vom continua să discutăm, să negociem, să căutăm soluții. Nu va apărea această chestiune oficial pe agenda JAI până când nu avem un nivel de înțelegere suficient care să și permită o rezolvare pozitivă. Nu putem să ne jucăm cu o chestiune vitală pentru România, probabil și pentru Bulgaria și desigur importantă pentru Uniunea Europeană. Nu putem să supunem la vot chestiuin i o dată, și-că odată, și-că odată și să tot primim răspunsuri negative”, spune Klaus Iohannis.

El afirmă că „atunci când această chestiune apare oficial pe agenda JAI, e suficient de pregătită și tratată ca să nu fie un nou eșec”.

Șeful statului a menționat că aderarea României la spațiul Schengen ar fu un succes al Uniunii Europene, nu al țării noastre.

„Discuții sunt în foarte multe planuri. Progresul este unul lent, dar există pun progres”, încheie Iohannis.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: iohannis schengen