x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis, despre situația Moldovei după anularea decretului lui Putin: Suntem alături de Moldova

Iohannis, despre situația Moldovei după anularea decretului lui Putin: Suntem alături de Moldova

de Redacția Jurnalul    |    22 Feb 2023   •   18:37
Iohannis, despre situația Moldovei după anularea decretului lui Putin: Suntem alături de Moldova
Sursa foto: Hepta

Rusia a purtat permanent în ultimii ani un așa numit război hibrid, a spus, miercuri, președintele Klaus Iohannis, după ce Rusia nu mai recunoaște suveranitatea Republicii Moldova. Iohannis spune că este important cum va arăta noul decret, nu doar pentru moldoveni, ci și pentru români.

„Rusia a purtat permanent în ultimii ani un așa numit război hibrid. Asta însemnând și forță militară, dar și dezinformare și aceste lucruri le cunoaștem. Știm că a existat tot timpul o presiune asupra Moldovei pentru a induce nesiguranță și posibil și instabilitate în Moldova și în politica Moldovei”, a spus, miercuri, președintele Klaus Iohannnis.

Iohannis a spus că nu sunt încă informații despre acțiuni practice iminente. El a subliniat că România este alături de Republica Moldova.

„Nu avem informații acum că acțiuni practice ar fi iminente, dar nu trebuie să subestimăm importanța acestor atacuri informaționale. Oamenii din Moldova se simt amenințați, se simt în nesiguranță dacă află despre astfel de intenții. Cred că și aici România și românii joacă un rol important să le dăm asigurări cetățenilor din Republica Moldova să înțeleagă că noi suntem alături de ei, nu numai cu vorba, ci și cu fapta: cu energie, cu carburant, cu lemn, cu bani, cu consultanță și multe alte ,lucruri. Este un moment care va genera multe discuții. Acest decret care a fost anulat nu se referea doar la Moldova și Chișinău. Decretul a fost anulat urmând cât de curând – poate câteva zile – să apară noul decret care descrie politica externă în acest domeniu și vom vedea ce va cuprinde acel nou document. Este important și pentru cetățenii din Moldova, dar și pentru noi cum se va poziționa Rusia în această chestiune. Oricum ar fi, vreau să subliniez că noi suntem alături de Moldova”, a mai spus Iohannis.

Decretul privind politica externă a Federaţiei Ruse a fost anulat marți.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: klaus iohannis moldova vladimir putin