x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis cere Parlamentului să ia act de demisia lui Hellvig de la șefia SRI

Iohannis cere Parlamentului să ia act de demisia lui Hellvig de la șefia SRI

de Redacția Jurnalul    |    04 Iul 2023   •   15:45
Iohannis cere Parlamentului să ia act de demisia lui Hellvig de la șefia SRI

Președintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului marți o scrisoare în care cere să ia act de retragerea din funcția de director SRI a lui Eduard Hellvig și să declare vacantă funcția.

„Vă propunsSă luați act de retragerea din funcția de director al Serviciului Român de Informații a domnului Eduard Raul Hellvig și să declarați vacantă această funcție, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens”, se arată în scrisoarea președintelui Klaus Iohannis transmisă președinților celor două Camere ale Parlamentului.

Eduard Hellvig a demisionat, luni, din funcția de director al Serviciului Român de Informații.

„Prin urmare pot să închei etapa de viață pe care am parcurs-o în fruntea Serviciului Român de Informații. Încheierea mandatului meu este o decizie pe care am discutat-o deschis în ultimele săptămâni cu președintele României”, a spus Hellvig.

„Este o cutumă greșită la noi că cei care dețin funcții de putere să nu plece din ele decât în ultima clipă, eventual forțați. Majoritatea celor care dețin puterea nu renunță la ea când își îndeplinesc obiectivele, din diverse motive. Personal cred că este nevoie de un asemenea pas, este un gest de sănătate democratică”, a afirmat Hellvig.

Pietrificarea în funcție nu este bună, poate conduce la setarea obiectivelor greșite, la pierderea conractului cu realitatea socială, a adăugat acesta.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis scrisoare parlament SRI