x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis: Susţinerea femeilor pentru a se implica în viaţa publică şi profesională trebuie să fie permanentă

Iohannis: Susţinerea femeilor pentru a se implica în viaţa publică şi profesională trebuie să fie permanentă

de Redacția Jurnalul    |    01 Mar 2023   •   13:03
Iohannis: Susţinerea femeilor pentru a se implica în viaţa publică şi profesională trebuie să fie permanentă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că femeile au o contribuţie majoră în ceea ce priveşte punerea pe agenda publică a unor teme esenţiale precum schimbările climatice şi tranziţia energetică şi a subliniat că susţinerea acestora pentru a se implica în viaţa publică şi profesională trebuie să fie permanentă.

"Stimate doamne, aveţi o contribuţie majoră în ceea ce priveşte punerea pe agenda publică a unor teme esenţiale pentru prezentul şi viitorul nostru: mă refer la schimbările climatice şi la tranziţia energetică. Fie că activaţi în sectorul public, în cel asociativ, financiar ori în cel de business, în educaţie sau cercetare, mare parte din eforturile pentru asigurarea sustenabilităţii în România vi se datorează dumneavoastră. (...) Susţinerea femeilor pentru a se implica în viaţa publică şi profesională trebuie să fie permanentă. Aceasta este convingerea mea fermă! Iar întâlniri precum cea de astăzi reprezintă una dintre modalităţile de a contribui la încurajarea doamnelor pentru a-şi continua şi dezvolta carierele, inclusiv, sau în special, în domenii vitale pentru viitorul nostru", a declarat şeful statului, la evenimentul "Femei în sustenabilitate" organizat la Palatul Cotroceni.

El a mai spuscă resursele naturale sunt limitate şi trebuie protejate, iar preocuparea şi acţiunile pentru o dezvoltare durabilă sunt importante. Şeful statului le-a mulţumit femeilor pentru eforturile de a promova sustenabilitatea, prin acţiuni hotărâte, care să asigure un mediu mai curat şi limitarea schimbărilor climatice.

"Domeniul sustenabilităţii este încă la început şi presupune multe provocări, cărora sunt convins că le veţi răspunde la cel mai înalt nivel de excelenţă. Este însă nevoie ca toţi decidenţii din zona publică şi privată, femei şi bărbaţi deopotrivă, să înţeleagă importanţa acestui domeniu, iar evenimentul de astăzi sper să fie un semnal ferm în acest sens", a afirmat Iohannis.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis femei viata publica