x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ion Iliescu a ieșit din operație. „Intervenția chirugicală a avut un rezultat final foarte bun”

Ion Iliescu a ieșit din operație. „Intervenția chirugicală a avut un rezultat final foarte bun”

01 Apr 2019   •   20:47
Ion Iliescu a ieșit din operație. „Intervenția chirugicală a avut un rezultat final foarte bun”
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Update: Fostul președinte Ion Iliescu a fost supus unei intervenții chirurgicale la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”, având diagnosticul de pericadrită lichidiană-tampondă cardiacă.

Potrivit unui comunicat oficial al spitalului, „intervenția chirugicală a avut un rezultat final foarte bun. În prezent domnul Ion Iliescu se află în perioada postoperatorie imediată în secția ATI a Institutului nostru, este stabil și în afara oricărui pericol imediat. 

Orice declarații ulterioare se vor face doar cu acordul expres al pacientului”. 

 

Fostul preşedinte Ion Iliescu, în vârstă de 89 de ani, va fi operat pe inimă la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu, anunta DCnews.

Ion Iliescu a fost în cursul acestei zile la Spitalul Elias, unde merge lunar pentru controale medicale.   

După ce a fost văzut de medici, aceştia au decis să îl transfere totuşi la Institutul C.C. Iliescu, pentru investigaţii suplimentare la inimă. 

Ion Iliescu este suspectat de pericardită hemoragică, o afecțiune care implică acumularea de lichid în cord.

Medicul Sorin Oprescu a afirmat, pentru Antena 3, că în acest moment i se fac analize, iar că afecțiunea de care suferă nu are legătură cu stenturile sale. Fostul șef al statului mai are șase stenturi la inimă, după o intervenție chirurgicală anterioară.

„Medicii au observat că dânsul avea o respiraţie greoaie şi au decis să fie trimis la Institutul pentru Boli Cardiovasculare „Prof. C.C. Iliescu”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului Elias, dr. Silviu Negoiţă, pentru Agerpres. 

În 2005 el a suferit o intervenție chirurgicală în care i-au fost puse cinci stent-uri.

Ion Iliescu a fost, din decembrie 1989, liderul FSN, transformat ulterior în PDSR şi PSD. El a condus statul român ca preşedinte al CFSN şi CPUN până la alegerile din mai 1990, când a fost ales preşedinte al României. Ulterior, el a mai avut două mandate de preşedinte ales al ţării, între 1992-1996 şi 2000-2004. Între 1996-2000 şi 2004-2008 a fost senator din partea PDSR/PSD.

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu