x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ion Tiriac cere sa-i fie verificate afacerile si neaga ca ar fi folosit fonduri europene pentru Proiectul rezidential Stejarii

Ion Tiriac cere sa-i fie verificate afacerile si neaga ca ar fi folosit fonduri europene pentru Proiectul rezidential Stejarii

18 Feb 2015   •   14:03
Ion Tiriac cere sa-i fie verificate afacerile si neaga ca ar fi folosit fonduri europene pentru Proiectul rezidential Stejarii

Prin intermediul unei scrisori deschise, Ion Ţiriac cere autoritatilor sa verifice activitatile companiilor din Grupul Tiriac. Reactia sa apare dupa ce in media din Germania si din Romania numele sau a fost vehiculat in dosarul EADS.

Va prezentam scrisoarea deschisa a lui Ion Tiriaci:

“In atentia: Autoritatilor Statului Roman si a mass-media

Stimate doamne, stimati domni,
Subsemnatul, Ioan Tiriac, fidel legilor Romaniei, pe care le respect atat in calitate de cetatean al Romaniei, cat si ca investitor in economia locala, partizan transparentei, eticii si bunelor practici de afaceri, lansez pe aceasta cale o invitatie deschisa catre orice Autoritate a Statului Roman in vederea verificarii activitatilor intreprinse de catre companiile Grupului Tiriac.

Am decis sa fac acest demers public pentru a arata ca activitatea companiilor din Grupul Tiriac se face cu respectarea legilor Romaniei si pentru a pune capat speculatiilor si intoxicarilor aparute in media in ultimele luni.

Pentru aceasta, va asiguram de intreaga colaborare, transparenta si deschidere a companiilor din Grupul Tiriac in relatia cu Autoritatile Statului Roman prin punerea la dispozitie a tuturor informatiilor legal necesare acestui demers.

In acelasi timp, lansez invitatia catre presa centrala, in numele unei corecte si documentate informari a publicului, in cazul in care jurnalistii doresc sa verifice veridicitatea informatiilor obtinute din surse proprii, sa se adreseze reprezentantilor companiilor din Grupul Tiriac. Astfel, se pot evita foarte usor speculatiile, dezinformarea sau informarea partiala asupra unor subiecte, doar din dorinta de senzational.

In egala masura, va aduc la cunostinta ca vom sanctiona pe cale legala, prin demersuri active in justitie, orice act public ce aduce atingere reputatiei personale, a imaginii familiei mele sau a companiilor din Grupul Tiriac.

Cu stimă,Ioan Ţiriac”

×