x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iranul acuză România de moartea lui Gholam Mansouri

Iranul acuză România de moartea lui Gholam Mansouri

23 Iun 2020   •   17:42
Iranul acuză România de moartea lui Gholam Mansouri
Sursa foto: pixabay.com

Avocatul fostului judecător iranian Gholam Mansouri, care a căzut de la un etaj al unui hotel din București, nu crede în varianta sinuciderii acestuia. El îi acuză pe poliţiştii români că nu şi-au făcut treaba.

Avocatul susține în presa iraniană că polițiștii români erau obligaţi să îl supravegheze şi protejeze pe clientul său, care era pus sub control judiciar la Bucureşti.

Poliţiştii de la Poliția Capitalei precizează că au desfăşurat activităţile specifice măsurii controlului judiciar potrivit legislaţiei din România.

Avocatul George Paşalică a declarat pentru MEDIAFAX că autorităţile române nu aveau nicio obligaţie referitoare la protecţia suplimentară a cetăţeanului iranian.

„Nu, autorităţile române nu aveau nicio obligaţie referitoare la protecţia suplimentară a cetăţeanului iranian. Acesta a fost supus măsurii preventive a controlului judiciar şi urma să respecte o serie de măsuri stricte, prevăzute de Codul de procedură penală român. Astfel, se protejează societatea şi realizarea actului de justiţie şi nu invers, nu se asigură o protecţie suplimentară persoanelor care se confruntă cu legea penală”, a declarat Paşalică.

Reprezentanţii MAE s-au întâlnit cu ambasadorul Iranului la Bucureşti, Morteza Aboutalebi, pentru a discuta despre moartea lui Mansouri, cel care era acuzat de fapte de corupţie la el în ţară, fiind bănuit că a luat 500.000 de euro mită pentru a scăpa de închisoare un oficial din Teheran.

Pe 10 iulie, Mansouri urma să afle decizia judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti în legătură cu extrădarea sa în Iran.

Din autopsia medicilor legişti reiese că moartea iranianului a fost una violentă, căzătura sa provocând numeroase traumatisme.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: iran romania gholam mansouri