x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Irina Nistor, despre Ştefan Radof: "un actor fermecător, foarte bun vorbitor şi o prezenţă cu totul aparte faţă de toţi ceilalţi"

Irina Nistor, despre Ştefan Radof: "un actor fermecător, foarte bun vorbitor şi o prezenţă cu totul aparte faţă de toţi ceilalţi"

28 Mar 2012   •   08:41
Irina Nistor, despre Ştefan Radof: "un actor fermecător, foarte bun vorbitor şi o prezenţă cu totul aparte faţă de toţi ceilalţi"

Decesul actorului Stefan Radof reprezinta o noua pierdere pentru teatrul si filmul romanesc, a declarat criticul de film Irina Margareta Nistor.

"Era un actor stralucit de teatru. A jucat foarte mult la Nottara, asa cum stie toata lumea. A jucat mult si la Teatrul Radiofonic. Din pacate a jucat destul de putin in filme. A debutat in 1969 in filmul lui Radu Gabrea, 'Prea mic pentru un razboi atat de mare', si a continuat cu Gabrea in 'Dincolo de nisipuri'. Avea o fizionomie mult prea de intelectual pentru vremurile respective ca sa se poata sa se incadreze in ceea ce se cauta in acea perioada si probabil ca faptul ca a fost detinut politic nu era prea bine, tragea la dosar acest lucru, dar era un actor fermecator, foarte bun vorbitor si a fost si scenarist si o prezenta cu totul aparte fata de toti ceilalti. Este o fizionomie care se pierde. Noi avem din ce in ce mai putine figuri de intelectual acum cand se poate juca orice si se pot juca si piese clasice, el avea un anumit tip de voce foarte lucrata, foarte rafinata. Asta inseamna o pierdere atat pentru teatru, cat si pentru film", a precizat Irina Margareta Nistor, potrivit Agerpres.

Actorul Stefan Radof a decedat in noaptea de marti spre miercuri, la Spitalul Floreasca din Capitala, la varsta de 77 de ani, in urma unui stop cardiorespirator.

×