x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Irina Radu este noul director interimar al TVR

Irina Radu este noul director interimar al TVR

de Robert Kiss    |    23 Sep 2015   •   23:08
Irina Radu este noul director interimar al TVR

Televiziunea Română are un nou director general, după ce Parlamentul a respins raportul de activitatea al SRTV pe anul 2014, și astfel întreaga conducere, în frunte cu Stelian Tănase a fost demisă. Funcția de director general interimar va fi ocupată de Irina Radu, director de programe al TVR, care a trecut de votul plenului reunit al Parlamentului.

Irina Radu a fost validată de Parlament cu 231 de voturi pentru și doar 3 voturi împotrivă, liberalii abținându-se de la vot. Înainte de votul din plen, Radu a fost audiată de comisiile reunite de cultură, acolo unde a prezentat proiectul pe care îl are în vedere pentru societatea de televiziune pe perioada interimatului.„Mă voi asigura in perioada următoare că toți colegii din TVR își vor lua salariile. Legile trebuie schimbate și trebuie să convingem Guvernul că avem nevoie de ajutor. E necesar să redevenim o instituție iubită.”, a declarat Irina Radu. Urmează ca partidele politice să facă propuneri pentru Consiliul de Administrație al TVR, care mai apoi va numi un director general cu atribuții pline. Premierul Victor Ponta declara înainte de votul din plen pentru raportul de activitate al televiziunii publice ca este dezamăgit de managementul defectuos al societății, care are cel mai mare buget dintre televiziunile din România, însă are cele mai mici audiențe și cele mai mari datorii.

Liviu Dragnea, a cerut Parlamentului o depolitizare a televiziunii publice prin separarea funcțiilor de director general și de președinte al Consiliului de Administrație. „Vă propun să se despartă funcţia de preşedinte de funcţia de director general, Consiliul de administraţie să fie un vot politic pentru că aşa prevede legislaţia, dar directorul general, cel care conduce efectiv televiziunea să fie desemnat în baza unui concurs managerial după criterii foarte stricte, moderne şi europene, cu obiective clare, precise, pentru rentabilizarea şi aducerea televiziunii publice acolo unde toţi cetăţenii se aşteaptă”, a spus Dragnea adăugând că vrea să discute propunerea şi cu partidele din coaliţie, dar şi cu opoziţia.

×