x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iris a anulat concertul programat pe 2 martie

Iris a anulat concertul programat pe 2 martie

18 Feb 2009   •   00:00
Iris a anulat concertul programat pe 2 martie

Membrii trupei Iris au decis să anuleze concertul care urma să aibă loc în 2 martie, la Bucureşti, pentru că sănătatea lui Cristi Minculescu este mult mai importantă decât un simplu concert, a declarat astăzi bateristul trupei, Nelu Dumitrescu.



Bateristul a precizat că intervenţia chirurgicală la care va fi supus Cristian Minculescu va avea loc imediat după 2 martie, în urma evaluărilor medicale soţia solistului, Rodica, rămânând principalul donator pentru transplant de ficat. "Era logic să anulăm concertul, deoarece Cristi se pregăteşte de operaţie şi are nevoie de timp. El a insistat ca un copil mic să se ţină acest concert din 2 martie, dar de formaţie depinde, nu de el. Dacă oamenii nu doresc să se cânte, nu se cântă, pentru că nu vrem să avem probleme din cauza unui concert", a spus Nelu Dumitrescu pentru Agerpres. Cristian Minculescu a fost supus mai multor teste şi analize la o clinică privată din Germania, având în vedere că suferă de polichistică hepatică renală, după cum preciza, săptămâna trecută, medicul său de la Spitalul Judeţean din Timişoara, Dorel Săndesc, care a infirmat atunci zvonul potrivit căruia cunoscutul solist ar suferi de ciroză hepatică.

Trupa Iris a fost înfiinţată în 1976 de Nuţu Olteanu (chitară) şi Emil Brando (bass), cărora li s-a alăturat bateristul Nelu Dumitrescu. Trupa a trecut prin numeroase schimbări de formulă, cea mai reprezentativă fiind cea care a avut în componenţă cuplul de chitarişti Nuţu Olteanu - Adrian Ilie, solist fiind Cristian Minculescu. Formula actuală (din 1986) a formaţiei îi include pe Valter Popa (chitară), Nelu Dumitrescu (baterie), Doru "Boro" Borobeică (bass), Cristian Minculescu (voce). Ca invitat permanent apare Relu Marin (clape). "Naţionala de rock a României", aşa cum au denumit fanii această formaţie, deţine un portofoliu muzical impresionant, cu 14 albume, trei maxi-single-uri, un DVD/VHS şi peste 5.000 de concerte.

×
Subiecte în articol: romania