x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Irlanda de Nord: Soţia premierului este anchetată pentru o posibilă delapidare

Irlanda de Nord: Soţia premierului este anchetată pentru o posibilă delapidare

22 Ian 2010   •   00:00

O anchetă a fost demarată pentru a stabili dacă soţia premierului Irlandei de Nord, care deţinea funcţia de parlamentar, a comis infracţiuni în cadrul unui împrumut acordat de investitori tânărului ei amant, a anunţat joi poliţia nord-irlandeză, relatează AFP.



Poliţia a precizat că această anchetă penală a fost deschisă în urma difuzării de către postul britanic de televiziune BBC, la 7 ianuarie, a unui reportaj consacrat lui Iris Robinson, soţia premierului Irlandei de Nord, Peter Robinson.

Dezvăluirea unei relaţii extraconjugale a lui Robinson, în vârstă de 60 ani, cu un bărbat de 19 ani, însoţită de acuzaţii privind o presupusă delapidare, a provocat o polemică în provincia britanică, determinându-l pe premier să se retragă temporar din funcţie.

Iris Robinson, care a demisionat din funcţia pe care o deţine în Parlamentul britanic şi în cel al Irlandei de Nord, ar fi obţinut de la doi investitori suma de 55.000 de euro pentru a-l ajuta pe tânărul său amant, Kirk McCambley, să-şi deschidă un restaurant în 2008. Potrivit presei britanice, ea ar fi păstrat 5.000 de lire sterline (5.746 de euro) din totalul sumei acordate.

Prin "anchetă se va încerca să se stabilească dacă a fost comisă vreo infracţiune de către Iris Robinson (...) şi de oricare altă persoană menţionată în emisiune", a anunţat poliţia din Irlanda de Nord (PSNI), într-un comunicat. Ancheta a fost încredinţată direcţiei specializate în afaceri financiare din cadrul departamentului responsabil cu crima organizată.

Aceasta "va fi desfăşurată minuţios şi profesionist, dar şi cât de rapid posibil", a precizat aceeaşi sursă. "Poliţia este conştientă de interesul enorm al publicului pentru această anchetă. Intenţia poliţiei este de a ancheta o posibilă activitate infracţională, nimic altceva".

×
Subiecte în articol: observator