x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ISU au intervenit în 41 de situaţii pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor

ISU au intervenit în 41 de situaţii pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor

de Agerpres    |    11 Iul 2014   •   20:20
ISU au intervenit în 41 de situaţii pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor

Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit vineri în 41 de situaţii pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice din judeţele Botoşani, Buzău, Bihor, Dâmboviţa, Maramureş, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Vaslui şi Vrancea, informează un comunicat de presă al MAI.

Potrivit sursei citate, până în prezent nu au fost înregistrate localităţi sau persone izolate în urma fenomenelor meteorologice, iar la această oră mai sunt în desfăşurare intervenţii în localităţi din judeţele Botoşani, Dâmboviţa, Prahova, Suceava şi Constanţa, unde s-au înregistrat ploi şi furtuni de intensitate ridicată.

Din dispoziţia viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă al MAI a avut mobilizate peste 200 de forţe în teren, majoritatea pompieri militari.

Totodată, Garda de Coastă Constanţa a avut două intervenţii pentru aducerea la mal a două ambarcaţiuni surprinse de furtună în largul mării.

Pentru orele următoare, situaţia rămâne în atentă monitorizare în vederea asigurării unei intervenţii urgente pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, precizează sursa citată.

Centrul operaţional de comandă de la nivelul Guvernului alături de Centrul operativ de la nivelul MAI au monitorizat întreaga situaţie la nivel naţional şi au coordonat intervenţia structurilor pentru situaţii de urgenţă, în baza atenţionărilor meteorologice care au fost emise vineri în mai multe regiuni din ţară. 

×
Subiecte în articol: isu inundatii