x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator APEL FALS: Un copil a fost căutat în Bucureşti după ce a sunat la 112 şi a anunţat că e într-un canal

APEL FALS: Un copil a fost căutat în Bucureşti după ce a sunat la 112 şi a anunţat că e într-un canal

06 Aug 2019   •   18:40
APEL FALS: Un copil a fost căutat în Bucureşti după ce a sunat la 112 şi a anunţat că e într-un canal

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat, marţi seara, că a fost găsit copilul din Bucureşti care a sunat la 112 susţinând că se află într-un canal stradal, el precizând că a fost vorba despre un apel fals, iar părinţii copilului vor fi amendaţi.

"Poliţia poate să dea mai multe informaţii. Înţeleg că vor discuta cu părinţii lui despre acest apel. Au fost mobilizate forţe impresionate să meargă în fiecare zonă şi să deschidă fiecare canal. (...) Din fericire nu este nimic grav. Copilul nu a fost pus în pericol, însă a fost un joc la telefon şi care acum se va discuta cu familia şi probabil va fi dată o amendă către părinţii copilului pentru abuzul respectiv. Zona în care se afla el a indicat-o şi au început să caute, dar bineînţeles în zadar, pentru că de fapt el nu era în niciun canal", a declarat Raed Arafat, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Marţi, un copil a fost căutat de echipe formate din pompieri, poliţişti şi jandarmi, după ce, la ora 14,38, el a sunat la 112 susţinând că se află într-un canal stradal, sub carosabil, băgat acolo de un alt copil.

Potrivit ISU-BIF, s-a procedat la alertarea celor mai apropiate resurse de intervenţie, de la Detaşamentul Apărătorii Patriei, ulterior numărul acestora fiind suplimentat cu alte echipe de pompieri din apropiere, inclusiv Detaşamentul Special de Salvatori. La faţa locului au fost constituite echipe mixte de căutare, formate din pompieri, poliţişti, jandarmi, poliţişti locali din sectorul 4, lucrători Apa Nova.

"A fost verificată strada Măceşului, unde susţinea copilul că se află, ulterior aria de căutare fiind extinsă semnificativ, pe fiecare stradă în parte, până la bulevardele Metalurgiei şi Berceni, prin ridicarea capacelor de canal. Din momentul apelului la 112, între copil şi echipele din dispecerat (operator 112 şi dispecer ISU) a fost purtată o conversaţie neîntreruptă timp de 35 de minute, pe durata căreia au fost solicitate şi alte date care să permită identificarea acestuia", preciza ISU-BIF.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: isu copil