x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Spitalul de copii „Nicolae Robănescu” din Bucureşti, generator din partea ISU

Spitalul de copii „Nicolae Robănescu” din Bucureşti, generator din partea ISU

de Redacția Jurnalul    |    26 Iul 2023   •   12:01
Spitalul de copii „Nicolae Robănescu” din Bucureşti, generator din partea ISU
Sursa foto: Antena 3 CNN

 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov a spus la dispoziția Spitalului de copii „Nicolae Robănescu” un generator electric.

La solicitarea Spitalului „N. Robănescu”, ISU B-IF a pus la dispoziția acestuia un generator electric, cu o putere de 450 kVA, care va asigura continuitatea alimentării cu energie electrică a unității medicale, până la remedierea situației înregistrate, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov.

De asemenea, ISU a alocat două autospeciale pentru transport victime multiple și personal specializat pentru asigurarea transportului, în condiții optime, a pacienților evacuați preventiv marți, de la Spitalul „Marie Curie” către Spitalul N. Robănescu.

Marţi seară, un incendiu a izbucnit la un transformator din curtea Spitalului de copii „Nicolae Robănescu” din Bucureşti, în urma unei pene de curent. Pacienţii au fost duși la Spitalul „Marie Curie”.

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat, miercuri, spitalul, și a spus că „este foarte greu să prevezi că un transformator aflat în garanție explodează”.

Potrivit premierului, transformatorul din curte, care a generat incendiul, era în garanție, fiind instalat în octombrie 2022. „Transformatorul fusese achitat de către spital, era în garanție, era nou”, a precizar Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: isu incendiu spital generator