x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator “Iubeste-ma America” s-a jucat la Bruxelles

“Iubeste-ma America” s-a jucat la Bruxelles

30 Mar 2015   •   23:06
“Iubeste-ma America” s-a jucat la Bruxelles

Actriţa Claudia Motea a jucat la Bruxelles piesa “Iubeste-mă America”. Spectacolul a avut loc la Sala Teatru a Centrului de Cultură Flamandă, la iniţiativa lui Licu şi Carmen Drăghici Hopartean, o familie din diaspora.  Cei doi soţi conduc “Casa de Cultură Româno-Belgiană”. “Aici m-am întâlnit cu doi prieteni buni din America, Denis Dreith şi Shari Hoffman. Cu cei doi am stabilit o colaborare pentru viitorul film “Spovedanii” în regia maestrului Ioan Carmazan. Acest film pledează pentru împlinirea omului prin iubire. Este un film care are în rol principal o femeie de 42 de ani care îşi caută jumatatea şi rostul vieţii. Scenografia filmului va fi realizata de Diana Mitiu”, a spus Claudia Motea. Legat de piesa jucată la Bruxelles, Claudia Motea a spus că această idee a început în Canada, unde se numea “Niciodată o altă fată ca mine”. Iniţial piesa a fost introdusă într-un festival regional din Canada, câştigând toate premiile festivalului. Ajunsă în România, actriţa a decis să rescrie piesa. A fost transformată într-un spectacol teatru – film, conceptul regizoral aparţinând maestrului Croitoru. Piesa a fost jucată în cinematografele din Romania, dar şi la teatrele Nottara şi Evreiesc. Apoi, turneul a continuat în Europa, America şi Canada.

Debutul lui Adrian Enache

Un alt proiect pe care îl pregăteşte este “Kandy”. Acesta este un proiect cinematografic ambiţios în care Adrian Enache a debutat ca actor. “În acest film deţin rolul principal feminin sunt co-scenarist şi coproducător, iar muzica este semnata de Denis Dreith”, a declarat actriţa. 

Claudia Motea a fost desemnată anul trecut “Celebritatea Diasporei 2014”, iar la începutul acestui an a primit Placheta de Aur, un premiu de excelenţă pentru promovarea culturii şi artei româneşti în Diaspora. Decernarea premiului a avut loc în cadrul Galei Uniunii Autorilor si Realizatorilor de Film.


×
Subiecte în articol: Claudia Motea Iubeste-mă America