x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jaf la complexul comercial Obor din Capitală: Două seifuri cu aur au fost furate

Jaf la complexul comercial Obor din Capitală: Două seifuri cu aur au fost furate

02 Dec 2010   •   10:45

Două magazine aflate în incinta complexului comercial Obor din Capitală au fost călcate de hoţi noaptea trecută. Două seifuri în care se aflau circa 25 kilograme de aur au fost furate. Proprietarii magazinelor fuseseră avertizaţi de curând că nu au măsuri de protecţie eficiente.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, citat de Mediafax, incidentul s-a petrecut în jurul orei 3:00. Hoţii au reuşin să pătrundă în magazine forţând uşile acestora.

Unul din seifurile furate era încastrat, în el fiind zece kilograme de aur. Celălalt, cu 14 kilograme de aur, nu era încastrat. Prejudiciile jafului se ridică la 300.000, respectiv 370.000 de lei, potrivit sursei citate. Totodată, într-unul din seifuri se aflau două lingouri din aur ale Băncii Naţionale Române, pentru care nu s-a asigurat nicio măsură de protecţie.

Christian Ciocan a mai precizat că, în urmă cu doar trei săptămâni, firmele respective primiseră avertisment, în urma unui control al Poliţiei, pentru că nu asigurau măsuri de pază corespunzătoare.

La faţa locului au fost trimise mai multe echipe de Poliţie care cercetează împrejurările în care s-a produs acest jaf.

×