x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jeff Bezos prezice că oamenii se vor naşte în spaţiu şi „vor vizita Pământul” în vacanţă

Jeff Bezos prezice că oamenii se vor naşte în spaţiu şi „vor vizita Pământul” în vacanţă

13 Noi 2021   •   17:30
Jeff Bezos prezice că oamenii se vor naşte în spaţiu şi „vor vizita Pământul” în vacanţă
Sursa foto: Hepta

Jeff Bezos prezice că în viitor oamenii se vor naşte în spaţiu şi vor locui în colonii spaţiale. În viziunea lui asupra viitorului, oamenii vor vizita Pământul în vacanţă.

Jeff Bezos a discutat despre spaţiu, despre planurile Blue Origin şi despre relaţia dintre explorarea spaţială şi salvarea Pământului în timpul unei conversaţii care a avut loc miercuri la Forumul Ignatius 2021 din Washington, potrivit Insider.

În timpul interviului, fondatorul Amazon şi Blue Origin a dezvoltat ideea sa despre coloniile spaţiale: habitate plutitoare care imită vremea şi atracţia gravitaţională a Pământului. Cilindrii plutitori, care se învârt, ar putea găzdui până la 1 milion de oameni şi ar avea „râuri şi păduri şi viaţă sălbatică”, a spus el.

„De-a lungul secolelor, mulţi oameni se vor naşte în spaţiu. Acesta va fi prima lor casă”, a spus Bezos. „Se vor naşte în aceste colonii, vor trăi în aceste colonii. Apoi, ei vor vizita Pământul aşa cum aţi vizita, ştiţi, Parcul Naţional Yellowstone”.

Bezos a menţionat pentru prima dată ideea construirii de colonii spaţiale încă din timpul discursului său de absolvire a liceului şi a declarat miercuri că el crede că aceste colonii spaţiale sunt o opţiune mai bună decât încercarea de a reîncepe viaţa pe o altă planetă.

„Chiar dacă ar fi să terraformezi Marte sau să faci ceva foarte dramatic de genul acesta - ceea ce ar putea fi foarte, foarte provocator, apropo - chiar dacă ai face asta, ar însemna, cel mult, o dublare a Pământului”, a spus Bezos. „Atunci treci de la 10 miliarde de oameni la 20 de miliarde de oameni”.

Modul în care se poate stabili viaţa în afara Pământului este un punct important de dispută între Bezos şi fondatorul Tesla şi SpaceX, Elon Musk. Musk a declarat că principalul obiectiv al companiei sale de rachete este „colonizarea planetei Marte”, iar referirea lui Bezos la terraformare pare a fi o lovitură indirectă la adresa sa.

La rândul său, Musk a scris pe Twitter în 2019 că nici planul lui Bezos nu ar funcţiona, deoarece ar fi nevoie de „transportarea unor cantităţi uriaşe de masă de pe planete/luni/asteroizi”. „Ar fi ca şi cum ai încerca să construieşti SUA în mijlocul Oceanului Atlantic”, a spus el.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: jeff bezos