x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Jos cascheta" în curtea PDL

"Jos cascheta" în curtea PDL

de Veronica Micu    |    15 Oct 2010   •   00:00
"Jos cascheta" în curtea PDL
Sursa foto: Karina Knapek /Jurnalul Naţional

Câteva zeci de sindicalişti din poliţie şi administraţia penitenciarelor au protestat, astăzi, la sediul PDL Bucureşti, unde au început "Ceremonia aruncării caschetelor". Oamenii au cerut salarii mai mari şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.



"Am ales să aruncăm caschetele în curtea PDL pentru că aceasta a fost o problemă a preşedintelui Traian Băsescu la mitingul nostru din 25 septembrie. Caschetele pe care le aruncăm nu au însemne oficiale. Astfel, preşedintele nu poate să mai zică că atentăm la siguranţa naţională", a declarat Sorin Dumitrescu, preşedinte al Federaţiei Sindicatelor Personalului Contractual din Penitenciare. 

Sindicalişti au cerut să nu se renunţe la pensiile militare, să se ia măsuri pentru relansarea economică şi crearea de locuri de muncă, să se respecte legea privind reducerea salariilor cu 25% doar pe o perioadă de şase luni şi să se reia plata salariilor la valoarea lor integrală din decembrie 2009.



Pentru a evita orice fel de acuzaţii de încălcare a legii,  protestatarii au asigurat că zecile de caschete aruncate sunt vechi sau scoase din uz şi fără însemne.

Proteste similare au avut loc în faţa mai multor sedii ale PDL din ţară. Liderii confederaţiilor sindicale au anunţat, săptămâna trecută, că vor organiza împreună proteste, iar până în 22 octombrie vor picheta sediile partidelor în teritoriu şi în Bucureşti şi locuinţele parlamentarilor.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă