x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Juan Antonio Samaranch a murit

Juan Antonio Samaranch a murit

21 Apr 2010   •   00:00
Juan Antonio Samaranch a murit
Sursa foto: /Reuters

Preşedintele de onoare al Comitetului Internaţional Olimpic, spaniolul Juan Antonio Samaranch, în vârstă de 89 de ani, a încetat din viaţă, astăzi, ora 13.25 (11.25 GMT), la o clinică din Barcelona, ca urmare a unui stop "cardiorespiator". Samaranch a fost internat de urgenţă, marţi după-amiază, la spitalul privat din Barcelona pentru insuficienţă coronariană acută.

Rafael Esteban Mur, directorul secţiei de medicină internă a Spitalului Quirón din Barcelona, a confirmat pentru presa spaniolă că Samaranch a încetat din viaţă. Fostul preşedinte CIO suferea de o boală cardiovasculară încă din 2007, iar în 2009, a fost internat într-un spital din Monaco pentru deficienţe respiratorii.

Juan Antonio Samaranch a fost preşedintele CIO în perioada 1980-2001, iar apoi a fost preşedintele de onoare al forului olimpic. Doar baronul francez Pierre de Coubertin, "tatăl" Jocurilor Olimpice moderne, a rămas în funcţie mai mult ca Samaranch (1896-1925).

"Am pierdut o referinţă în sportul mondial", a declarat secretarul de stat pentru sport din Spania, Jaime Lissavetzky, potrivit AFP.

Guvernul regional catalan a anunţat că sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Samaranch va fi depus, joi, într-o capelă de la sediul "Generalitat" pentru ca locuitorii Barcelonei să-i poată aduce un ultim omagiu.


×
Subiecte în articol: sport