x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecată ţigănescă: Regele Cioabă a inaugurat primul Tribunal al ţiganilor

Judecată ţigănescă: Regele Cioabă a inaugurat primul Tribunal al ţiganilor

28 Feb 2011   •   15:51
Judecată ţigănescă: Regele Cioabă a inaugurat primul Tribunal al ţiganilor

154095-.jpgAstăzi, la Sibiu, Regele Cioabă şi fiul său, Dorin Cioabă, au inaugurat primul Tribunal al ţiganilor. Staborul-Romano îşi va desfăşura activitatea într-o clădire nouă, special construită în acest scop, clădire aflată în apropiere de locuinţa lui Florin Cioabă.

Regele ţiganilor a declarat la inaugurare că "este un pas mic pentru romi, dar un pas mare pentru comunitatea de romi din Europa".

"Azi (luni - n.r.), deschidem o nouă epocă în viaţa romilor cu această sală. Ea va fi condusă de către un om care cunoaşte legile ţării şi care a făcut studii juridice, fiul meu Dorin. Este un lucru deosebit pentru noi. Este un pas mic pentru romi, dar un pas mare pentru comunitatea de romi din Europa, unde sunt peste 12 milioane de romi. Le doresc preşedintelui tribunalului şi judecătorilor să fie obiectivi, să nu se lase corupţi, să-şi păstreze demnitatea şi să facă dreptate", a declarat Florin Cioabă, potrivit Mediafax.

Dorin Cioabă a ţinut să precizeze că Staborul nu se va suprapune instituţiilor din Justiţia României, aici urmând a fi judecate încălcări ale obiceiurilor şi tradiţiilor etniei sau cauze civile între familii de ţigani.

×