x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecatoarea Navala, exclusa din magistratura

Judecatoarea Navala, exclusa din magistratura

09 Sep 2004   •   00:00

Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) a decis excluderea din magistratura a judecatoarei Maria Navala, fost presedinte al Sectiei a VII-a Comerciala de la Tribunalul Bucuresti. Numele magistratei a ajuns in atentia autoritatilor in urma cu doi ani, in scandalul de coruptie pentru care a fost condamnat fostul consilier guvernamental Fanel Pavalache.

De altfel, Navala este inca invinuita in dosarul "Mita pentru Banca Religiilor" aflat la PNA. Cu toate acestea, judecatoarea a fost exclusa din magistratura pentru o fapta mai veche, petrecuta in timp ce era notar public. La acel moment, ea a fost cercetata pentru fals, dar a primit doar o sanctiune administrativa. Consiliul a decist totusi ca Navala si-a pierdut prin acea fapta imaginea ireprosabila pe care trebuie sa o aiba un magistrat. Dupa ce a auzit decizia CSM, Maria Navala a izbucnit in plans.

ORADEA. Una dintre cele mai importante instante din Romania, Curtea de Apel Oradea, a ramas incepand de ieri intr-un adevarat vid de conducere. CSM a hotarat sa-i revoce din functiile de conducere pe presedintele instantei Pavel Mester si pe vicepresedintele acesteia, Elvira Patraus. De mai bine de un an, cei doi magistrati au intretinut la instanta pe care o conduceau un adevarat conflict care s-a extins de la nivel personal asupra tuturor magistratilor. Nici ieri, in al doisprezecelea ceas, cei doi judecatori nu au putut convinge Consiliul ca sunt capabili sa conduca instanta de la Oradea fara orgolii si fara sa se incurce reciproc. Pentru ca nu s-a putut retine culpa exclusiva a unuia dintre magistrati, CSM a decis ca niciunul dintre ei nu mai poate ramane la conducerea Curtii de Apel fara sa afecteze bunul mers al justitiei. (Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: observator