x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecătorii au micşorat de cinci ori despăgubirea pentru o mână pierdută din vina CNADNR

Judecătorii au micşorat de cinci ori despăgubirea pentru o mână pierdută din vina CNADNR

de Mediafax    |    23 Ian 2014   •   18:57
Judecătorii au micşorat de cinci ori despăgubirea pentru o mână pierdută din vina CNADNR

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a micşorat despăgubirile pe care CNADNR ar trebui să le plătească Elenei Ghegeliu, tânăra care şi-a pierdut un braţ într-un accident rutier, pentru că tinerei nu i-a fost limitată "posibilitatea de deplasare autonomă", potrivit motivării deciziei luate de instanţă.

 "Deşi pierderea menţionată are natura unei infirmităţi cu caracter permanent, nu poate fi negat faptul că aceasta nu limitează, de exemplu, posibilitatea de deplasare autonomă a reclamantei. De asemenea, chiar dacă, aşa cum s-a arătat, accesul la o activitate profesională este limitat, fiind necesare eforturi suplimentare, totuşi aceasta nu poate echivala cu o situaţie de îngrădire totală a acestei posibilităţi", spun judecătorii CAB, în motivarea deciziei.

Conform sursei citate, tânăra care şi-a pierdut braţul a suferit traume fizice şi psihice accentuate ca urmare a accidentului rutier, fiindu-i "limitată posibilitatea de a desfăşura activităţi cotidiene, activităţi de agrement, sportive, dar şi acccesul în condiţii normale la o activitate profesională, la o viaţă de familie şi socială".

"Curtea constată că suma acordată de prima instanţă nu poate fi considerată drept rezonabilă, această concluzie fiind determinată în principal de argumente legate de urmările pe care pierderea braţului drept le are sub toate aspectele în viaţa reclamantei", mai arată CAB, în motivare.

Astfel, constată Curtea, suma de 200.000 de euro reprezintă o reparaţie justă şi echitabilă a prejudiciului moral suferit de tânără.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a stabilit, în 27 noiembrie 2013, la 200.000 de euro daunele morale pe care CNADNR trebuie să le plătească tinerei care şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident rutier, după ce Tribunalul Capitalei a decis ca ea să primească un milion de euro.

Decizia Curţii de Apel nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

×