x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecătorii cer demisii la CSM

Judecătorii cer demisii la CSM

de Violeta Fotache    |    12 Ian 2010   •   00:00

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) consideră că Florica Bejinaru nu are, moralmente, dreptul să conducă Consiliul Superior al Magistraturii şi cere demisia membrilor CSM, ca o obligaţie morală faţă de magistraţi.

UNJR arată prin alegerea Floricăi Bejinaru în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii: "Justiţia română a primit cea mai grea lovitură pentru istoria sa din 1989 până în prezent". "Imaginea Justiţiei Române este acum reprezentată de o persoană al cărei trecut este pus sub semnul colaboraţionismului cu Securitatea, ca organ de represiune al regimului comunist", a spus preşedintele UNJR, Dana Gîrbovan, citată într-un comunicat de presă al Uniunii.

Conducerea UNJR precizează că Florica Bejinaru "a recunoscut ea însăşi colaborarea cu fostele structuri comuniste de represiune" şi că nu are moralmente dreptul de a conduce "forul ce trebuie să fie garantul independenţei justiţiei". Totodată, UNJR consideră că alegerea conducerii CSM a fost facilitată de existenţa unei proceduri netransparente, pentru că anunţarea candidaturilor nu a fost făcută în timp util, astfel încât întregul corp al magistraţilor să fie informat în legătură cu candidaţii şi programul acestora.

"O justiţie independentă este în primul rând o justiţie demnă şi curată, ce îşi recunoaşte şi îşi asumă greşelile trecutului", se mai arată în comunicatul UNJR.

×
Subiecte în articol: observator