x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecătorii din “Telepatia”, puşi la zid

Judecătorii din “Telepatia”, puşi la zid

05 Oct 2014   •   20:08
Judecătorii din “Telepatia”, puşi la zid

În contestaţia în anulare depusă la CAB, fostul director juridic al ADS, Jean Cătălin Sandu, i-a acuzat pe judecătorii Dosarului Telepatia” Camelia Bogdan şi Alexandru Mihai Mihalcea că nu au fost independenţi şi imparţiali, că au avut o atitudine ostilă apărării şi că au răspuns presiunilor DNA de a soluţiona cu celeritate acest dosar, cu orice preţ.

Fostul director juridic al ADS, Jean Cătălin Sandu, a contestat la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) decizia prin care judecătorii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihai Mihalcea l-au condamnat la 6 ani de închisoare cu executare în Dosarul Telepatia. În contestaţia în anulare, Jean Catalin Sandu a acuzat lipsa de imparţialitate a celor doi judecători care au judecat “Dosarul Telepatia” în doar 37 de ore, scrie Lumea Justiţiei. Jean Cătălin Sandu i-a acuzat, totodată, pe cei doi judecători că au avut o atitudine ostilă apărării, dosarul nefiind soluţionat de magistraţi independenţi şi imparţiali. “A existat un caz de incompatibilitate cu privire la ambii judecători ai completului de judecată (art. 426 lit. d teza a II-a CPP) în sensul că în privinţa fiecăruia dintre cei doi judecători exista un caz de incompatibilitate, constând în aceea că există o suspiciune rezonabilă că imparţialitatea acesteia ar putea fi afectată (art. 64 alin. 1 lit. f C.pr.pen.) Arăt că cei doi judecători au adoptat o atitudine în mod vădit ostilă apărării încă de la primul termen de judecată, din data de 1.07.2014”, se arată în contestaţia fostului director juridic al ADS. În aceeaşi contestaţie, Jean Cătălin Sandu a amintit de modul dubios prin care magistraţii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihai Mihalcea au fost desemnaţi să facă parte din completul care a judecat această cauză. Este vorba despre Hotărârea Colegiului de conducere a Curţii de Apel Bucureşti prin care cei doi judecători au fost desemnaţi să soluţioneze “Dosarul Telepatia”, deşi nici măcar nu îşi începuseră activitatea la CAB. “Aşadar, cei doi judecători şi-au încetat activitatea la Tribunalul Bucureşti la data de 30 iunie 2014, şi-au început munca la Curtea de Apel Bucureşti la data de 01 iulie 2014, iar repartizarea lor în acest dosar a avut loc la data de 26 iunie 2014, când încă activau în cadrul Tribunalului Bucureşti. În acest fel a fost încălcată şi competenţa funcţională a instanţelor. Astfel, deşi cei doi judecători şi-au început activitatea efectiv la Curtea de Apel Bucureşti în data de 1 iulie 2014, în aceeaşi zi au judecat cauza în care am calitatea de inculpat, când au dispus instituirea sau, după caz, extinderea măsurilor asiguratorii împotriva unor inculpaţi şi au respins toate cererile şi excepţiile avocaţilor”, se arată în contestaţie.

Jean Cătălin Sandu mai afirmă că desemnarea ambilor membri ai completului de judecată s-a realizat în mod direct prin Hotărârea Colegiului de Conducere, fără să se parcurgă procedura impusă de normele de repartizare, cu încălcarea flagrantă a principiului distribuirii aleatorii a dosarelor. Fostul şef al ADS subliniază, de asemenea, că judecătorii Bogdan şi Mihalcea au răspuns presiunilor DNA cunoscute din mass-media, cu încălcarea flagrantă a dispoziţiilor legale în dorinţa de a soluţiona cu celeritate acest dosar, cu orice preţ.  Curtea de Apel Bucureşti a respins ca inadmisibilă  contestaţia în anulare formulată de Jean Cătălin Sandu împotriva deciziei de condamnare la 6 ani de închisoare cu executare în Dosarul Telepatia.

×
Subiecte în articol: dosarul telepatia