x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecătorul Florin Costiniu, reţinut pentru 24 de ore

Judecătorul Florin Costiniu, reţinut pentru 24 de ore

08 Apr 2010   •   00:00

Procurorii DNA au emis ordonanţă de reţinere pentru Florin Costiniu. Judecătorul va fi prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Florin Costiniu a venit, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, care a obţinut avizul de reţinere şi arestare a magistratului. Costiniu a declarat, la intrarea în sediul DNA, că este deja în întârziere şi că aşteaptă să fie audiat de procurori.

"Sunt deja în întârziere. Trebuia să fiu la ora 12.00 în faţa procurorului şi eu sunt o persoană punctuală, aşa că vă rog să îmi permiteţi să nu fac declaraţii", a spus judecătorul Florin Costiniu, citat de Mediafax.

Întrebat dacă se teme că ar putea fi reţinut, judecătorul a răspuns că se supune procedurilor judiciare.

"Nici dacă aş fi scris 30 de cărţi nu m-aţi fi filmat şi fotografiat atât", le-a spus judecătorul jurnaliştilor care îl aşteptau în faţa sediului DNA, grăbindu-se să intre pentru a fi audiat de procurori.

Judecătorul Florin Costiniu, este cercetat de DNA pentru că ar fi primit bani de la omul de afaceri Costel Căşuneanu în schimbul intervenţiei pe lângă colegi magistraţi în soluţionarea favorabilă a unor litigii ale afaceristului privind achiziţiile publice.

Judecătorul Florin Costiniu a declarat, aseară, că nu comentează "nici de bine, nici de rău" avizul CSM privind reţinerea şi arestarea sa, că se simte "absolut nevinovat" şi că îşi va face apărările corespunzător.

Judecătorul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a subliniat că cei care îl ştiu de 32 de ani, de când este în justiţie, au deja o părere formată despre el, iar ceilalţi, "fiecare are părerea lui, opinia sa".

Avizul de reţinere şi de arestare a lui Florin Costiniu vine după ce Senatul a încuviinţat arestarea senatorului PSD Cătălin Voicu, care ar fi intervenit pe lângă magistrat pentru ca omul de afaceri Costel Căşuneanu să obţină decizii judecătoreşti favorabile în litigii comerciale.

×
Subiecte în articol: observator