x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecătorul Nicuşor Maldea, suspendat din funcţie de CSM

Judecătorul Nicuşor Maldea, suspendat din funcţie de CSM

20 Oct 2015   •   18:17
Judecătorul Nicuşor Maldea, suspendat din funcţie de CSM

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, marţi, suspendarea din funcţie a judecătorului Nicuşor Maldea de la Tribunalului Caraş-Severin, ca urmare a dispunerii faţă de acesta a măsurii arestării preventive.

CSM precizează, într-un comunicat transmis marţi AGERPRES, că măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de Nicuşor Maldea a fost dispusă prin încheierea nedefinitivă pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti în 17 octombrie, la propunerea procurorilor DIICOT.

"Hotărârea de suspendare din funcţie a fost luată de Secţia pentru judecători în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/ 2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform cărora secţiile Consiliului dispun suspendarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor şi art. 62 alin. (1) lit. a1) din Legea nr. 303/ 2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, potrivit cărora judecătorul este suspendat din funcţie când faţă de acesta s-a dispus arestarea preventivă", menţionează CSM.

Judecătorul Nicuşor Maldea de la Tribunalul Caraş-Severin s-a prezentat săptămâna trecută la DIICOT pentru audieri în dosarul în care este cercetat pentru luare de mită, constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu, la bancrută frauduloasă şi la fals intelectual.

La sediul DIICOT, el a declarat că nu a luat mită, însă a recunoscut că cineva i-a oferit bani, dar a refuzat să îi primească.

Anterior, procurorii au efectuat o percheziţie în municipiul Reşiţa într-un dosar care vizează un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, bancrută frauduloasă, luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual, care a fost sprijinit de un judecător.

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2009, a fost constituit un grup infracţional organizat, sprijinit de către un magistrat judecător, care, fiind învestit cu soluţionarea unor dosare privind insolvenţa unor societăţi comerciale, a pretins şi primit suma totală de 80.000 euro de la două persoane, cu scopul de a admite cererile de intrare în faliment a respectivelor societăţi. După intrarea în faliment, unul dintre membrii grupului infracţional, având calitatea de lichidator judiciar, a procedat la vânzarea bunurilor acestor societăţi în faliment, la preţuri subevaluate, către alte societăţi controlate de către membrii grupului, societăţi care, la rândul lor, au valorificat bunurile respective către terţi la o valoare mult mai mare", susţin procurorii.

×